Íjászat: fél centi döntött a férfi egyes döntőjében

Vágólapra másolva!
2024.08.04. 16:01
A dobogósok (Fotó: Getty Images)
Öt milliméter döntött a férfi egyes fináléjában, mind az öt számot Dél Korea (a Koreai Köztársaság) nyerte íjászatban a párizsi olimpián.

Az már a negyeddöntők során eldőlt, hogy nem lesz címvédés, a dél-koreai Kim Vu Dzsin ugyanis búcsúztatta a három évvel ezelőtt Tokióban győztes és világbajnok török Mete Gazozt. A következő körben honfitársát, a végül harmadik Li Vu Szokot múlta felül, így harcba szállhatott ötödik ötkarikás elsőségéért azt követően, hogy férfi csapatban sorozatban harmadszor volt győztes trió tagja a francia fővárosban, ráadásul vegyes csapatban is aranyérmes lett.

A fináléban a 2019-ben egyesben világbajnok Brady Ellison várt rá, az amerikai kétszer is szettelőnybe került, ám Kim Vu Dzsin mindkétszer egyenlített. Az ötödik szettben nem született döntés, hat tökéletes lövést láthatott a közönség, így szétlövés határozott az aranyérem sorsáról. Mindkettejük nyila tízes lett, a 70 méteres távolságból leadott lövéseknél a dél-koreai íjász öt milliméterrel célzott pontosabban.

Ezzel Kim Vu Dzsin már ötszörös olimpiai bajnoknak mondhatja magát 32 évesen, míg Ellison ugyancsak ötödik ötkarikás medálját érdemelte ki, ezek közül viszont egyik sem arany.

ÍJÁSZAT
FÉRFI EGYES
1. Kim Vu Dzsin (Dél-Korea)
2. Brady Ellison (Egyesült Államok)
3. Li Vu Szok (Dél-Korea)

Döntő
Kim–Ellison 6:5 – szétlövéssel
A harmadik helyért 
Li–Florian Unruh (Németország) 6:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik