Varga Zsolt: Mindenki önmagától akarta megoldani a helyzeteket

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.08.03. 18:00
Varga Zsolt csapata eddig négy csoportmeccséből kettőt megnyert, kettő elbukott (Fotó: Árvai Károly)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-as vereséget szenvedett Ausztrália ellen a párizsi olimpián, a csoportkör 4. fordulójában. Így látta a mérkőzést Varga Zsolt szövetségi kapitány.

„Rosszul használtuk ki az emberelőnyeinket. Mindenképpen nyernünk kellett volna, alaposan felkészültünk az ausztrál csapatból. A végére azonban elveszett az átütőerőnk. Még alapos videoelemzést igényel, hogy jobban átlássam, mikben hibáztunk. Amikor nyolc-nyolc volt az állás, azt éreztem, ha még egy gólt lövünk, akkor onnantól megnyugszunk. Sajnos éles, nyitott maradt a mérkőzés a legvégéig, ez nem kedvezett nekünk” – értékelt a mérkőzést követően Varga Zsolt, aki arról is beszélt, mikben hibáztak.

„Lassúak voltunk és mindenki önmagától akarta megoldani az előttünk álló lehetőségeket. Muszáj lenne csapatban dolgoznunk. Emellett tudni kell, nehéz megtalálni ez egyensúlyt a csapaton belül. Vannak világklasszis játékosaink, akik éles helyzeteket is lehoznak egyedül, de nem mindenki az. Dönteniük kell, hogy lőjenek vagy passzoljanak – ebből áll minden mérkőzés” – magyarázta a magyar kapitány.

A magyar válogatott hétfőn a szerbek ellen játszik a továbbjutásért.

„Minden magyar-szerb mérkőzés kőkemény, hétfőn is harcos összecsapásra számítok. Végletekig kiélezett találkozó vár ránk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik