Női röpi: felkészülési meccsen nyert a magyar válogatott

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.29. 23:05
null
Szakmáry Grétáék visszavágtak az észteknek a csütörtöki vereségért (Fotó: Földi Imre)
Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 3:1-re legyőzte Győrben az észt csapatot.

 

A két együttes csütörtökön is találkozott egymással, akkor a vendégek nyertek ugyanilyen arányban.

A magyarok augusztus 20-án Portugáliában kezdik az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, melyben még a ciprusiakkal és az ukránokkal találkoznak. A csoportból az első két helyezett jut ki a jövő őszi, belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Észtország 3:1 (19, 16, –22, 20)
Győr, zárt kapuk mögött. V:
Halász T., Horváth M.
MAGYARORSZÁG: Fábián 3, Szakmáry 5, Papp 5, Németh A. 21, Kiss G. 4, Gyimes 9. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Török 8, Szedmák 3, Berkó 1, Pintér 4, Petőváry 2. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
ÉSZTORSZÁG: Parts 18, Vahula 3, Miilen 6, Hollas 8, K. Kullerkann 12, Peit 9. Csere: Leenrum, Kangro (liberók), Kibberman 1, Laak 2, Pertens 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Orefice.
MESTERMÉRLEG
Andreas Vollmer:
– Ezúttal sokkal koncentráltabban játszottunk, mint csütörtökön. Fábián Fanny remek teljesítményt nyújtott, nem beszélve a két feladó-átlóról. A támadásaink hatékonysága javult, a nyitásaink is veszélyesebbek voltak, szóval összességében elégedett vagyok.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik