Visszavonult Blázsovics Péter válogatott röplabdázó

Vágólapra másolva!
2024.06.26. 12:26
Blázsovics Péter visszavonul (Fotó: Földi Imre, archív)
Visszavonult Blázsovics Péter válogatott röplabdázó, aki április közepén a DEAC edzésén rosszul lett, összeesett, és egyik társának gyors beavatkozása mentette meg az életét.

„Jól vagyok, már itthon lábadozom. A kórházban beültették az ICD-készüléket, amit eleinte nehéz volt megszokni, de már kezdek megbarátkozni vele. A kardioverter defibrillátorral itthon nem lehet versenyszerűen sportolni, bár állítólag lehetne speciális engedélyt kérni” – nyilatkozta szerdán a debreceni klub honlapján a sportoló.

Hozzátette, már nem szeretne játszani, mert félelem és aggodalom lenne benne.

„Aggódnék, mi lenne, ha mondjuk eltalálná a labda a készüléket. Emellett azt sem akarom, hogy a családom újra átélje azt, ami tavasszal történt” – magyarázta.

Hozzátette, sok vizsgálaton vett részt – és hamarosan vár rá egy teljes terheléses vizsgálat –, de egyszer sem találtak rendellenességet, ezért is rejtély, mi történhetett áprilisban.

Blázsovics az utóbbi idényben Szlovéniában játszott, előtte pedig hat évig volt a Kazincbarcika szélső ütője. A DEAC-ot csak a következő szezontól erősítette volna.

A sportoló életét a DEAC feladója, Árvai Péter mentette meg, aki korábban két és fél évig dolgozott a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikáján, jelenleg a Berettyóújfalui Campus neurológusa, emellett pedig feltalálóként a hasonlóan hirtelen rosszullétek gyors diagnosztizálásán dolgozik.

„Életre szóló barátságot kötöttünk, gyakran váltunk egymással üzeneteket, továbbá tervben van, hogy találkozunk valahol. Nem tudom neki elégszer megköszönni, amit értem tett. Az biztos, bármiben számíthat rám. Április 10-e a második születésnapom lett, és abban bízom, hogy minden évfordulón tudok koccintani vele” – nyilatkozta Blázsovics.

Mivel már megszerezte a B-licencet, szeretne edzőként tevékenykedni. Jelenleg is sportszervező szakos egyetemi hallgató, korábban pedig elvégzett egy sportszervező-menedzser képzést.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik