Strandröplabda: elődöntőbe jutott Kínában a Tari, Veress páros

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.07. 16:59
Fotó: Facebook/Strandröplabdázásért Sportegyesület
Újabb remek eredményt ért el a strandröplabdázó Tari Bence és Veress Ákos, a páros ezúttal egy kínai Pro Tour Futures-versenyen jutott az elődöntőbe.

A múlt heti U19-es világbajnokságon 5. helyen végző, tavaly pedig U18-as Eb-bronzérmes, felnőtt ob-második páros harmadik helyen jutott tovább a főtábla csoportkörében. A nyolcaddöntőben előbb egy német kettőst győztek le döntő szettben, majd a négy közé kerülésért egy thaiföldi párosnál bizonyultak jobbnak ugyancsak a harmadik játszmában.

A vasárnapi – magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődő – elődöntőben egy lett páros vár majd rájuk, míg a másik ágon egy német és egy thaiföldi kettős küzd a fináléba kerülésért.

Ilyen szintű versenyen eddig csak Hajós Artúr és Stréli Bence tudott bejutni a négy közé a magyar versenyzők közül. Ők tavaly egy olaszországi viadalon lettek ezüstérmesek.

Stréli egyébként ugyancsak az indulók között volt, újdonsült bajnok társával, Dóczi Domonkossal a 9. helyig jutottak, míg két másik magyar páros a selejtezőben vérzett el. A magyar küldöttség a jövő héten is indul majd egy hasonló besorolású tornán, ugyancsak Kínában, de itt Tari és Veress a selejtezőből lesz kénytelen indulni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik