Győzelemmel rajtolt a Vasas a női röpi MEVZA Szuperkupában

Vágólapra másolva!
2024.10.04. 17:37
Fotó: Hunvolley
Az osztrák TI-Axess Volley elleni győzelemmel kezdte a Vasas Óbuda női csapata a Közép-európai Röplabda-szövetség (MEVZA) négycsapatos Szuperkupáját pénteken, Mariborban.

Az első ízben megrendezett viadal nyitómeccsét a torna két, bajnokként érkezett együttese vívta: az osztrákok magyar riválisukhoz hasonlóan nemcsak hazájuk ligáját, hanem kupasorozatát is aranyéremmel zárták az előző idényben.

Az ellenfél dolgát nehezítette, hogy kubai vezetőedzője, Rogelio Hernández ugyan elutazott Mariborba, azonban Covid-fertőzés gyanúja miatt nem hagyhatta el a szobáját.

Jól kezdte a mérkőzést a bátran nyitó magyar együttes, amelynek új feladója, a brazil Carolina Leite jól szervezte a játékot. Az innsbruckiak teljesítménye ugyanakkor folyamatosan javult, sikeres blokkjaiknak köszönhetően nem szakadtak le nagyon, sőt, a hajrában sorozatban három pontot nyerve játszmalabdához is jutottak. Ezt az óbudaiak egy maratoni labdamenet végén hárították, majd lezárták a felvonást.

A második szettet az osztrák csapat kezdte jobban, de a Vasas amerikai légiósa, Taylor Bannister révén a felvonás derekán fordított, s előbb három ponttal elhúzott, majd – egy újabb, kisebb hajrábeli megingást leszámítva – előnyét folyamatosan növelve megduplázta összetett fórját.

A harmadik felvonásra „elfogytak” az osztrákok, akiknek játékosai a korábbinál sokkal többet hibáztak, támadásaik szinte kivétel nélkül a vonalon kívül értek talajt. A Vasas röplabdázói ezzel szemben nem lassítottak, s továbbra is jól védekezve, támadójátékukat változatosan építve győzték le a friss osztrák Szuperkupa-győztes TI Volleyt.

A 85 perces összecsapás legjobbja a 17 pontos Bannister volt.

A szuperkupán a csapatok körmérkőzést vívnak egymással, ez alapján alakul ki a végső sorrend.

RÖPLABDA
Közép-európai Liga-Szuperkupa, nők
Vasas Óbuda–TI Schuh Staudinger (osztrák) 3:0 (24, 22, 11)

VASAS: Leite, SILLAH 10, Papp O. 7, BANNISTER 17, Glemboczki 6, FEKETE F. 11. Csere: Juhár (liberó), Török K. 2, Tóth S., Erőss 4, Rieder, Kiss L. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz

STAUDINGER: Radulovic 9, Yli-Sissala 10, Lehto 2, Hnatyszyn 12, Oskam 7, Radulovics 9. Csere: Stabentheiner (liberó), Mogg 1, Walter, Beer. Megbízott vezetőedző: Andrea Cestari

Maribor, 30 néző. V: Miklosic (szlovén), Simonovic (svájci)

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 21:16, 23:21, 23:24. 2. játszma: 4:6, 14:11, 21:16, 23:22. 3. játszma: 12:5, 20:10, 23:11

MESTERMÉRLEG

Jannisz Atanaszopulosz: – Idegesen játszottunk és sokszor nem elég türelmesen. Emiatt az első szettben rengetegszer leblokkolt bennünket az ellenfél. Az osztrákok igyekeztek a szerváikkal is nyomás alá helyezni minket, a fiataljaink voltak azok, akik többször is kirángattak minket a nehézségekből. Nem baj, hogy voltak gondjaink, mert ebből tudunk a legtöbbet tanulni. Most pihenünk, aztán készülünk a holnapi meccsre, mert egyelőre a horvátokról sem rendelkezünk túl sok információval.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik