Henrynak már most hiányzik az Internazionaléhoz távozó Eto’o

Vágólapra másolva!
2009.08.05. 10:18
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona francia támadója, Thierry Henry nyilatkozatában elmondta, hogy hiányozni fog neki a múlt héten az olasz Internazionaléhoz távozó kameruni Samuel Eto’o.
Henrynak hiányozni fog Eto'o
Henrynak hiányozni fog Eto'o
Fotó: Action Image (archív)
Henrynak hiányozni fog Eto'o
Henrynak hiányozni fog Eto'o
Henrynak hiányozni fog Eto'o
Fotó: Action Image (archív)
Henrynak hiányozni fog Eto'o

Mint ismeretes, a katalán klub svéd támadója, Zlatan Ibrahimovic Eto’óért és 43.25 millió euróért érkezett a milánóiaktól.

„Biztos vagyok benne, hogy nagyon hiányozni fog Eto’o, hiszen a Barcelona történetének egyik legjobb játékosa volt, és nevéről mindig góljai és nagyszerű teljesítménye ugrik majd be a szurkolóknak” – kezdte Henry.

CASILLAS ÖRÜL RÉMÁLMA, ETO’O TÁVOZÁSÁNAK

Iker Casillas, a Real Madrid kapusa éppen ellenkező véleményen van, mint Thierry Henry. A spanyol válogatott játékos egyáltalán nem bánja, hogy Samuel Eto’o már nem a Primera Divisiónban játszik.
„Egyrészről örülök, hogy Eto’o távozott, mert személye rémálom volt számomra – tréfálkozott Casillas. – Másrészt a legjobbakat kívánom Samuelnek, mivel jó viszonyt ápoltunk. Bár Ibrahimovic is kiváló futballista, eddig még nem sok gondot okozott nekem.”
„Alapeleme volt az elmúlt évek Barcelonájának, először is mert rengeteget tett a pályán mezőnymunkájával és góljaival – számos fontos találatot ért el, például a Bajnokok Ligája döntőjében is a vezetés megszerzésével –, továbbá mert öltözőbeli vitalitásával a csapatszellemet erősítette” – tette hozzá a világ- és Európa-bajnok támadó.

„Mindig szomorú, ha egy olyan játékos, mint Eto’o távozik, de tudom, hogy ez hozzátartozik a futballhoz. A klub és az edző döntését tiszteletben tartom. Manapság évente rengeteg játékos cserél csapatot, és én csak a legjobbakat kívánhatom neki az Internél. Mindig nagyszerű barát marad számomra.”

Amikor arról kérdezték, mennyire lesz nehéz Ibrahimovicnak alkalmazkodnia az új körülményekhez, Henry bizakodó volt.

„Nem hinném, hogy problémája lesz. Stílusa beleillik a Barcáéba, s könnyen alkalmazkodni fog. Biztos vagyok benne, hogy edzőnk elvárásait gyorsan magáévá teszi, mert Zlatan intelligens játékos, kivételes tudású támadó, az egyik legjobb a világon” – mondta új csapattársáról a francia.

„Leigazolása különleges esemény, a roppant ambiciózus játékos sokat lendíthet a Barcán, s alig várja már, hogy kezdhessen” – zárta mondandóját Henry.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik