Thierry Henry személyes okok miatt távozott a francia olimpiai válogatott éléről

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.19. 17:04
Thierry Henry búcsút intett az U21-es és olimpiai válogatottnak (Fotó: Getty Images)
Thierry Henry szövetségi edző személyes okok miatt távozott a francia U21-es és olimpiai labdarúgó-válogatott éléről.

 

A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) hétfőn a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy Thierry Henry felbontotta a 2025 júniusáig érvényes szerződését, amit személyes okokkal indokolt.

„Szeretném megköszönni a szövetségnek és Philippe Diallo elnök úrnak, hogy megadta nekem ezt a fantasztikus lehetőséget – mondta a 47 esztendős Thierry Henry az FFF honlapjának. – Az egyik legnagyobb büszkeség számomra, hogy ezüstérmet nyertem a hazámnak az olimpián. Hihetetlenül hálás vagyok a szövetségnek, a játékosoknak, a stábnak és a szurkolóknak, hogy ilyen varázslatos élménnyel ajándékoztak meg.”

„A szövetség nevében szeretném megköszönni Thierrynek azt a munkát, amelyet az U21-es és az olimpiai válogatott élén végzett – nyilatkozta Philippe Diallo, az FFF elnöke. – Természetesen sajnáljuk a döntését, hiszen Thierry a Los Angeles-i olimpiai arany után negyven évvel a párizsi játékokon szerzett ezüstéremmel teljesítette a kitűzött célokat. Figyelemmel kísértem a munkáját, és láttam, mennyire profin, fegyelmezetten és a nemzeti mez iránti szeretettel végzi a dolgát. Sok sikert kívánunk neki pályafutása további részéhez!”

A korábbi világklasszis támadó tavaly augusztusban vette át az U21-es francia válogatott irányítását, amellyel négyszer nyert és kétszer kikapott, majd az olimpiai csapattal nyolc győzelem és két döntetlen mellett csak egyszer szenvedett vereséget. Mint ismert, a franciák hosszabbítás után 5–3-ra kikaptak Spanyolországtól az olimpiai torna döntőjében, így történetük során – az 1900-as ezüst és az 1984-es arany után – harmadszor nyertek érmet az ötkarikás játékokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik