Álomfinálé: Barcelona-Real Madrid a kupában

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 23:59
null
Özil döntötte el végleg a továbbjutás kérdését a Sevilla ellen (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
A Real Madrid az idegenbeli 1&ndash;0-s siker ut&aacute;n Mesut &Ouml;zil &eacute;s Emmanuel Adebayor g&oacute;lj&aacute;val hazai p&aacute;ly&aacute;n 2&ndash;0-ra legyőzte a Sevill&aacute;t a Kir&aacute;ly-kupa előd&ouml;ntőj&eacute;nek visszav&aacute;g&oacute;j&aacute;n, &iacute;gy bejutott a fin&aacute;l&eacute;ba, amelyben az Almer&iacute;&aacute;t 8&ndash;0-s &ouml;sszes&iacute;t&eacute;ssel kiejtő Barcelon&aacute;val m&eacute;rkőzik meg &aacute;prilis 20-&aacute;n.

A Barcelona Almería elleni könnyed játszadozása után – a katalánok 8–0-s összesítéssel jutottak a fináléba – a Real Madridra sokkal nehezebb feladat várt, hogy a Király-kupában létrejöjjön az álomfinálé.

Az első mérkőzés 1–0-s sikere után azonban kétségtelenül előnyösebb helyzetben voltak a blancók, és már a mérkőzés elején tovább javíthatták volna pozíciójukat, ám Ángel Di María kapufája után Karim Benzema tíz méterről nem találta el az üresen tátongó kaput.

Les vagy nem les?
Les vagy nem les?

Gyorsan megbosszulhatta volna magát a helyzet, de Didier Zokora kiugratása után Álvaro Negredo hiába talált a kapuba, a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. Szabad szemmel nehezen megállapítható helyzet volt, de még lassítás után is nehéz ítéletet mondani az eset felett…

Fölényben játszott a Real Madrid, de nem jól sáfárkodott a lehetőségeivel, igaz, Javi Varas jó napot fogott ki, és magabiztosságával uralta az ötöst és környékét. Cristiano Ronaldo 30. percben kihagyott helyzeténél azonban a támadó is legalább annyira pontatlan volt, mint amennyire bravúros a kapus reakciója.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, jórészt a hazai csapat játékosainak lábán volt látható a labda, de túlzás lenne állítani, hogy táncot is járt. Karim Benzema néhány jó passza ellenére nem mutatott kirobbanó formát, de többen kissé fásultnak tűntek. Természetesen azt is meg kell jegyezni azonban, hogy a Sevilla támadójátékát nem lehet sok dicsérettel illetne, ami viszont a madridiak szervezettségét dicséri.

Di María lehetőségét Javi Varas védte, Benzema közeli fejese fölé szállt, a hajrában azonban a két német összehozta a vezetést jelentő gólt: Sami Khedira remek kiugratása után Mesut Özil még egy cselt is megengedhetett magának Varasszal szemben, mielőtt az üres kapuba lőtt.

A hajrában ráadásul a csereként beálló Emmanuel Adebayor is betalált a szintén csereként beálló Lassana Diarra passza után, így a realosok végül 3–0-s összesítéssel léptek tovább a döntőbe.

A Király-kupa Barcelona–Real Madrid fináléját április 20-án rendezik. Legutóbb 1990-ben találkozott a két csapat a sorozat döntőjében, akkor a Barcelona nyert 2–0-ra.

KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID–SEVILLA 2–0 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Teixeira Vitienes
REAL MADRID: Casillas – S. Ramos, Albiol, R. Carvalho, Arbeloa – Khedira (L. Diarra, 91.), X. Alonso – Di María (Granero, 88.), Özil, C. Ronaldo – Benzema (Adebayor, 84.). Vezetőedző: José Mourinho
SEVILLA: J. Varas – Cáceres, S. Sánchez, Escudé, F. Navarro – J. Navas, Zokora, Romaric (Perotti, 81.), Rakitic (Luis Fabiano, 69.) – Kanouté (Medel, 88.), Negredo. Vezetőedző: Gregorio Manzano
Gólszerző: Özil (82.), Adebayor (94.)
Kiállítva: S. Sánchez (85.)
TOVÁBBJUTOTT: a Real Madrid, 3–0-s összesítéssel

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik