Real: Ronaldo azt hiszi, már nincs hova fejlődnie - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 16:46
José Mourinho, a Chelsea hétfőn kinevezett menedzsere éles kritikával illette korábbi játékosát és honfitársát, Cristiano Ronaldót, méghozzá pont azért, mert szerinte nem hajlandó elfogadni a kritikát, ráadásul azt képzeli magáról, már nincs hova fejlődnie taktikai szempontból.

Ronaldo és Mourinho két született zseni, ez vitathatatlan. A mester Madridban töltött három szezonjában kifejezetten jó kapcsolatot ápoltak egymással, a végére azonban – sok más játékoshoz hasonlóan – kettejük viszonya is keserű szájízzel párosult. Egy Valencia elleni Spanyol Kupa-mérkőzésen Ronaldo látványosan idegesen reagált a kispadról érkező utasításokra, a Málaga 6–2-es legyőzésekor pedig egy gólja után – a spanyol Cuatro tévé szájról olvasói szerint – melegebb éghajlatra küldte mesterét.a spanyol Cuatro tévé szájról olvasói szerint – melegebb éghajlatra küldte mesterét.

Mourinho a minap egy spanyol televíziós műsorban, a Punto Pelotában nyilatkozott arról, olykor milyen kihívást jelentett a kritikát roppant nehezen elviselő Ronaldót edzeni. „Cristiano Ronaldo és én három fantasztikus szezont töltöttünk együtt, de egy alapvető problémám volt vele. Ha taktikai megfontolásból kritikával illettem, nem viselte valami jól. Talán azt hiszi, már nincs hova fejlődnie, nincs szüksége edzői tanácsokra.”

Mourinho nem játszatta Ronaldót a Real Madrid utolsó bajnoki mérkőzésén. Akárcsak Iker Casillas és Pepe, az ő neve is hátproblémákra hivatkozva került ki a keretből. Pepe nem sokkal ezután egy fotót tett közzé magáról a Twitteren, amelyen szörföl éppen, Casillas pedig azt találta mondani spanyol riportereknek, készen állt a játékra, Ronaldo pedig a meccsnap éjszakáján egy lisszaboni night clubban múlatta az időt.

„Velem ellentétben talán pályafutása legjobb évein van túl. Úgy gondolom, egy jól működő taktikai hadrendet építettem fel az ő képességeire kihegyezve, ennek köszönhetően tudott szinte mindent kihozni magából" – jegyezte meg Mourinho Ronaldo – elmúlt két évben produkált – félelmetes góltermelési mutatóira utalva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik