Real Madrid: Mint mindig, kész vagyok harcolni - Casillas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 13:18
Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa kijelentette: tudja, meg kell küzdenie az első számú kapus pozíciójáért, de készen áll a harcra.

„Nem azzal kezdem a szezont, hogy azon agyalok, kezdő leszek-e vagy sem. De persze nagyon szeretnék ismét a kapuban állni, mindent meg fogok tenni ezért, bár tudom, ehhez a riválisaimnak is lesz egy-két szavuk. Ugyanarról a startvonalról indulunk, de minden korábbinál nagyobb lelkesedéssel vágok bele a versengésbe” – mondta tengerentúli sajtótájékoztatóján Iker Casillas, aki José Mourinhónál elveszítette a helyét a kezdő tizenegyben. Iker Casillas, aki José Mourinhónál elveszítette a helyét a kezdő tizenegyben.

A 148-szoros spanyol válogatott klubikon elismerte, hogy fő riválisának, Diego Lópeznek „szenzációs idénye volt”, és hogy a Real Madridban természetes, hogy egy-egy posztért két-három kiváló labdarúgó kényszerül versengeni.

A Lyon (2–2) és a PSG (1–0) elleni minapi felkészülési mérkőzéseken López állt a kapuban, és 45 percre Adán is lehetőséget kapott, Casillas a válogatottbeli elfoglaltsága miatt tovább nyaralhatott, később kapcsolódott be az alapozásba.

„Bármikor küldjön is játékba a tréner, én felkészülten várom a pillanatot” – tette hozzá a kapuból korábban kirobbanthatatlan Casillas. A napokban beszámoltunk arról, hogy Carlo Ancelotti, a nyáron kinevezett új madridi vezetőedző még nem döntötte el, ki lesz a Real első számú kapusa a következő idényben.

„Új idény, új remény, új kihívások. A csapatnak győzelmekre, trófeákra van szüksége, meg kell őket szereznünk. A legutóbbi szezonban csak közel voltunk hozzájuk, így most még nagyobb elszántsággal fogunk küzdeni értük mindhárom versengésben, amelyben érdekeltek leszünk” – mondta sajtótájékoztatóján Casillas, akit Gareth Bale esetleges szerződtetéséről is kérdeztek.

„Európa három-négy legjobb labdarúgója közé tartozik. Minden átigazolás kivált vitákat, megéri-e vagy sem, de ő nagyon jó futballista, aki meccseket dönt el” – jelezte Casillas, hogy a maga részéről üdvözölné a Tottenham walesi játékosának szerződtetését.

A Real Madrid péntek hajnalban a Los Angeles Galaxy ellen vívja a következő felkészülési mérkőzését Glendale-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik