Primera División: az Atlético Madrid még évekig együtt marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 11:22
Sokan gondolják azt, hogy az Atlético Madrid fellángolása rövid életű lesz, és jövőre már nem képviselnek olyan erőt, mint az idén. José Luis Caminero, a madridiak sportigazgatója elárulta a Sport Tv-nek, hogy szó sincs erről.

José Luis Caminero, a Valladolid és az Atlético Madrid legendája 21-szer lépett pályára a spanyol válogatottban, és a pályafutása után a mezt szinte azonnal öltönyre cserélte. Előbb a Valladolid, majd az Atlético sportigazgatója lett. Most is a „matracosoknál” tevékenykedik, Farkas Norbert, a Sport Tv Fieszta című műsorának utazó riportere a március 2-i madridi derbi (2–2-es döntetlen született) előtt készített vele exkluzív interjút. Az Atlético továbbra is ragad a városi riválisra, és a Barcelonát most is megelőzi a tabellán.

„Egy biztos, az Atlético az utolsó pillanatig küzdeni fog. Minden idény más, ennek semmi köze a legutóbbihoz, a következő is más lesz. Úgy vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy harcoljuk ki a BL-ben való indulás jogát, és a célok között az is szerepelt, hogy tartsuk a lépést a két naggyal. A csapatban még vannak tartalékok, a továbbiakban is lehet javulni, és a nyáron azon leszünk, hogy még jobban megerősítsük a keretet. Az Atlético kiválóan versenyez, maximálisan elégedettek vagyunk a játékosok hozzáállásával. Jó néhány forduló hátravan, és nagyon bízom benne, hogy tudjuk tartani a lépést a két naggyal. Csalódott lennék, ha lemaradnánk ebben a versenyben" – árulta ez a sportvezető, aki elmondta, a két sztárklub költségvetése 4-5-ször nagyobb, mint az övéké, de ez sem tántorítja el őket.

A csapat házi gólkirálya Diego Costa, az ő teljesítménye sokak várakozását felülmúlta. A szakemberét azonban egyáltalán nem. „Rendkívüli adottságokkal rendelkezik, ő valóban egy speciális labdarúgó. Nincs még egy ilyen a labdarúgás színpadán, erről szentül meg vagyok győződve. Emberfeletti kondíciók birtokában van. Ma már róla beszélnek a legtöbbet Spanyolországban, és ezt a pályán nyújtott teljesítményével érdemelte ki. Nagyon büszkénk vagyunk arra, hogy ez a srác az Atlético Madridhoz tartozik – mondta Caminero, és hozzátette, nem fél attól, hogy nyáron valaki megveszi a brazil-spanyol támadót. Sőt, együtt akarják tartani a csapat vázát. – Az általunk fontosnak tartott játékosok közel 80 százalékával sikerült megegyeznünk a hosszabbítást illetően, ők még legalább 2-3 évig nálunk maradnak. A csapat, vagy legalábbis a váz még néhány évre biztosítva van."

A Camineróval készült interjú ma este 19 órától lesz a kétéves Fiesztában, a Sport Tv spanyol futballmagazinjában. A beszélgetés során szóba kerül továbbá a spanyol válogatott sikereinek titka, Diego Simeone, David Villa és még Puhl Sándor is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik