Real: Ancelotti védelmébe vette a „gólképtelen” Benzemát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.28. 11:44
null
Cristiano Ronaldo gólját Karim Benzema készítette elő (Fotó: Action Images)
Carlo Ancelotti elismerően beszélt Karim Benzema szerepéről a Real Madrid Villarreal elleni 2–0-s sikerét követően, még akkor is, ha a francia támadó nem is szerzett gólt.

 

Benzema hetek óta a kritikák kereszttüzében „ég” kevés gólja miatt – ebben a szezonban eddig egynél tart –, de az olasz mester védelmébe vette a csatárt.

„A mérkőzés kulcsa a második gól volt, és Karim fontos szerepet játszott, előkészítette Cristiano Ronaldo találatát – állt ki támadója mellett Ancelotti. – Az ő munkája dicséretet érdemel, még akkor is, ha gólt végül nem szerzett. Néha jobb passzolni.”

A szakember elégedett volt az egész csapat játékával és az eredménnyel is, külön kiemelve Iker Casillast, aki visszatért a kapuba az Elche elleni hétközi mellőzést követően.

„Nagyszerű, hogy sikert arattunk ezen a nehéz mérkőzésen. Az ellenfél jól játszott, de kontrollálni tudtuk az összecsapást. Küzdöttünk, amikor küzdeni kellett, játszottunk, amikor játszani kellett. Jó teljesítményt nyújtottunk, jó hozzáállással, és megérdemelt sikert arattunk. Casillasnak nagyon jó meccse volt, ahogy a többieknek is. Második alkalommal úsztuk meg kapott gól nélkül a bajnokságban, ez pedig mindig jó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik