Real: „Nem örülök, amikor Xabi Alonsóval hasonlítanak össze”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 17:17
Toni Kroos, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának középpályása elmondta, nem szereti, ha összevetik őt Xabi Alonsóval.

Kroos a nyáron érkezett a Real Madridhoz, és miután Xabi Alonso távozott a klubtól,a német középpályásnak kellett pótolni a spanyolt.

„Nem szeretem, amikor összehasonlítanak Xabi Alonsóval – mondta Kroos. – Igaz, hogy ugyanazon a poszton játszunk, és hasonló a játékstílusunk, de a Bayern és a Real nem csereüzletet kötött velünk. Őt azért igazolta át korábbi csapatom, mert a sok sérült miatt szükség volt rá.”

Kroos a Primera Divisiónról, csapata jelenlegi formájáról és a madridi életéről is beszélt.

„A kisebb csapatok ellen itt sokkal nehezebb nyerni, mint a Bundesligában. A jobb játékosok a spanyol első osztályban vannak, de a keményebb csapatok Németországban. Nem szabad hátradőlnünk, folyamatosan a gázpedál mellett kell tartanunk a lábunkat. Hetven-nyolcvan százalékos teljesítménnyel nem nyerheted meg a mérkőzéseket.”

„Sikerült hamar hozzászoknom a madridi életvitelhez, a csapatnál és otthon is. Lépésről lépésre tanulom a spanyol nyelvet, de most még angolul kommunikálok a társaimmal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik