Barca: francia rögbisek a Camp Nouban „garázdálkodhatnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 14:07
null
A topszinten játszó rögbisek számára nem lenne újdonság a nagy stadion, de a 100 ezer néző dobna a hangulatukon<br />(Fotó: sport.es)
A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság miatt stadion nélkül maradnak az ország másik kedvelt csapatsportágának, a rögbiseknek a legjobbjai, akiknél a bajnoki döntő egybeesik a futballisták kontinensviadalával. A rögbis vezetők léptek: az országon kívül rendeznék meg a bajnoki döntőt, mindenek előtt Barcelonában egyeztetnek.

 

Paul Goze, a francia szövetség elnöke elmondta, hogy Olaszország és Anglia is képben van alternatív megoldásként – a rögbi előbbiben is egyre népszerűbb, utóbbi meg ugye eleve a sportági szülőhaza –, de Barcelona mellett szó, hogy a francia rögbi erőviszonyait ismerve a meghatározó, déli klubokhoz földrajzilag eleve közelebb helyezkedik el, mint például Párizs.

Bár korábban hasonló költözésre nem volt példa a Super 14-ben, franciaországi baszk, katalán és más déli klubok már rendeztek hírverő, de olykor kupameccseket Katalóniában. A Super 14 csapatai most egyhangúlag léptek fel az ideiglenes költözés mellett.

Az elköltöztetett döntő további célja a sportági nézettségi rekord megdöntése is. Eddig 85 ezer néző a rekord rögbimeccsen, a Camp Nou pedig 98 ezer néző befogadására alkalmas.

A 2016-os döntőt azért kell a szokottnál később, június 24-én rendezni, mert 2015 őszén világbajnokság lesz Angliában, és emiatt megcsúszik az alapszakasz.

Akik viszont a Camp Nou gyepét féltik a rögbisektől azoknak egyrészt igazuk van, másrészt viszont a labdarúgók nyári bajnoki szünete elég ahhoz, hogy helyrehozzák a talajban keletkezett hibákat, esetleg gyepszőnyeget cseréljenek, amennyiben a szükség úgy hozza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik