Real Madrid: A legjobb éveim csak most jönnek! - Benzema

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.06. 10:52
null
Karim Benzema éppen elhagyja a tetthelyet (Fotó: Reuters)
Karim Benzema a legutóbbi hét mérkőzésén nyolc gólt szerzett a Real Madridban – ő döntötte el a Liverpool elleni keddi Bajnokok Ligája-meccset –, kiváló formában van, de hogy ez lenne karrierje csúcsidőszaka? A spanyol csapat francia labdarúgója reméli, lesz még ennél magasabban is.

 

„Gyakorta hallani, hogy egy futballista huszonhat éves kora körül ér a csúcsra, akkor érkezik képességei teljes kibontakoztatásának időszakához. Remélem, ez velem is így lesz – fogalmazott Karim Benzema a spanyol sportlapnak, az AS-nak adott interjújában. – De hogy most lennék a csúcson? Nem merném mondani. Az biztos, hogy jól érzem magam, és sokat dolgozom azért, hogy sikeres legyek. Most vagyok huszonhat, és úgy vélem, hogy a legjobb éveim még csak ezután következnek."

Egy csatárt elsősorban a góljai száma alapján értékelnek, ám Benzemát nem csupán az motiválja, hányszor rezdül a háló az ő lába munkája révén.

„Számomra nem a gólok fontosak, hanem az, hogy aktív alakítója legyek a játéknak, hiszen akkor meglesznek a helyzetek is. A góllövéssel meg úgy vagyok, hogy egyszer sikerül, máskor meg nem..." – folytatta Benzema, akit a gólhelyzetek kialakításáról is kérdeztek.

„Imádom a futballt, a szép és ötletes játékot, így értelemszerűen azt is, ha mással rúgathatok gólt. Ha valaki jobb helyzetben van, mint én, természetesen lepasszolom neki a labdát. Nagyon szerettem volna, ha Cristiano dönti meg Raúl gólrekordját (egyelőre Lionel Messi közelebb van ehhez, a Barcelona klasszisa szerdán utolérte a Real ikonját – a szerk.), sokszor passzoltam is neki az ügy érdekében, de most (a Liverpool elleni keddi BL-meccsen) nem sikerült betalálnia a kapuba. Vele persze az a helyzet, hogy ha nem rúg gólt kedden, majd rúg a következő meccsen."

S hogy mitől ilyen jó most a madridi csapat, miből táplálkozik a – minden mérkőzéssorozatot beleszámítva – 12 találkozó óta tartó nyerő sorozat?

„Szeretünk együtt játszani, mindenki egy irányba húz, mindenkiben egyformán dolgozik a győzelem iránti vágy. A csapategység létezésének bizonyítéka, hogy mindannyian hisszük: a kispadon is csupa olyan játékos ül, aki képes eldönteni a meccset. Remek futballistákból álló család vagyunk, amelybe James, Kroos és Isco személyében olyan új tagok érkeztek, akikkel javult a labdatartási mutatónk, egyúttal a képességünk arra, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a találkozóinkat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik