Real: Minden gyorsabb, de ma is megállnám a helyem - Zidane

Vágólapra másolva!
2014.11.10. 13:47
Zinedine Zidane, a Real Madridtól 2006-ban visszavonuló, jelenleg a Castillát irányító francia ikon elmondta, rengeteget változott a futball, de úgy érzi, még ma is megállná a helyét a pályán.

„Tudatosan, ösztönösen futballoztam, ez volt a védjegyem. Sosem lógtam az edzésekről, sosem hanyagoltam el a kemény munkát, de nálam az egész fejben dőlt el. Egyszerűen gyorsabban gondolkodtam, mint a védők, előbb láttam mindent” – mondta a goal.com-nak Zidane.

„Talán játszhattam volna máshol és máshogy, de így éreztem jól magam. Sosem akartam gólkirály lenni, én azt élveztem, ha gólpasszokat adhatok. Sokat cseleztem, élvezet volt nézni a játékomat, de a célom mindig az volt, hogy hatékony legyek” – mesélte Zidane, aki napjaink futballjáról is szót ejtett.

„Sokan Alfredo Di Stéfanóhoz hasonlítottak pályafutásom alatt, de nem gondolom, hogy két teljesen eltérő korban játszó futballistát egymás mellé lehetne állítani. Más a ritmus, más a technikai adottság. Így egyetlen mai labdarúgóhoz sem tudnám hasonlítani magamat, napjainkban a futball felgyorsult, megváltozott. Persze azért ma is helytállnék a pályán…” – tette hozzá Zidane.

Mint beszámoltunk róla, Zidane-t a szükséges edzői képesítés hiánya miatt három hónapra eltiltották korábban az edzősködéstől. A Real Madrid fellebbezett az ítélet ellen, de a szövetség elutasította a beadványt. Ennek ellenére Zidane folytathatja munkáját, mivel eltiltását a végeleges döntés meghozataláig felfüggesztették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik