Spanyol-német: hat év után itt a labdabirtoklási fordulat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 13:02
A 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság döntője óta kedd este fordult elő először, hogy a spanyol válogatott valamely mérkőzésén az ellenfél játékosai birtokolták többet a labdát – mutatta ki egy spanyol sportstatisztikus.

A németek 1–0-s győzelmével végződő, a spanyolok hosszú hazai veretlenségi sorozatának (34 mérkőzés) is véget vető vigói felkészülési meccsen a vendégcsapat tagjai a játékidő 53 százalékában birtokolták a labdát, míg Vicente del Bosque embereinek csupán 47 százalék jutott.A németek 1–0-s győzelmével végződő, a spanyolok hosszú hazai veretlenségi sorozatának (34 mérkőzés) is véget vető vigói felkészülési meccsen a vendégcsapat tagjai a játékidő 53 százalékában birtokolták a labdát, míg Vicente del Bosque embereinek csupán 47 százalék jutott.

Az említett 2008-as bécsi Eb-döntőben is a németek voltak az ellenfelek – igaz, akkor a spanyoloknak a kevesebb labdabirtoklás is elég volt az aranyérmet érő 1–0-s győzelemhez.

A 2008-as Eb-finálé és a kedd esti találkozó közötti 86 mérkőzésen mindig a spanyolok felé billent a labdabirtoklási mérleg nyelve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik