Barcelona: Messi mondta, úgyhogy elhiszem - Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 17:18
null
Luis Enrique az Elche elleni kupacsata első felvonása közben a kispadon (Fotó: Reuters)
Kiről is kaphatta volna a legtöbb kérdést Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője szerdai, eredetileg a másnapi Király-kupa-nyolcaddöntő alkalmából tartott sajtótájékoztatón, mint Lionel Messiről? A média nem akarja elhinni, amit a Barca legértékesebb labdarúgója állított a minap – nevezetesen, hogy nincs háború kettejük között.

 

„Csak a munkámra összpontosítok, arra, hogy a Barcelonával minél jobb eredményt érjünk el a szezonban – válaszolta Luis Enrique arra a kérdésre, hogy szerinte Lionel Messi marad-e a Barcában a következő idényre. – Ha maga a játékos azt mondta, hogy még sok-sok évig itt szeretne maradni, akkor hogy jönnék én ahhoz, hogy mást mondjak? Ő mondta, és én hiszek neki. Mindenki azt mondja, hogy Leo itt képzeli el a jövőjét, és ez az, amit a szurkolóink is óhajtanak."

Megnyeri-e Messi ötödször is az Aranylabdát a Barcából? „Nem tudom, mit tartogat a jövő."

Ott lesz-e Messi a jövő évi Aranylabda-gála pódiumán? „Nem vagyok hajlandó szítani a tüzet, nem akarok problémákat kreálni. Úgy tűnik, önök, újságírók szeretik valamelyik jelölt pártját fogni, én meg nem."

A hétfői Aranylabda-díjátadón a végül második helyen végző Messit videoüzenetben méltató Luis Enrique azt is elárulta, hogy „sajnos nem láttam a gálát", és most leginkább arra van szükség, hogy minden pletykát, kommentárt és problémát félretegyenek az öltözői egység érdekében.

„Bartomeu elnök úrnak igaza van, a lehető legjobb légkört kell teremtenünk az öltözőben. Mindannyian tudjuk, hogy a külső körülmények öt másodperc alatt megváltozhatnak. Én most minden szempontból egységesnek látom a csapatot."

A csütörtöki Király-kupa-nyolcaddöntő-visszavágó formalitásnak ígérkezik: az első felvonásban a Barca hazai pályán 5–0-ra legyőzte az Elchét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik