CR Aranylabdájával kezdődik, de Real-bánattal végződik a madridi derbi?

Vágólapra másolva!
2015.01.15. 14:42
null
Fernando Torres (felül) kezdő lesz? Kemény csata várható Madridban (Fotó: Reuters)
Nincs könnyű helyzetben a Real Madrid, a spanyol Király-kupa címvédője. A fővárosi együttes kétgólos hátrányból várja az Atlético Madrid elleni nyolcaddöntő-visszavágót, amely előtt Cristiano Ronaldo bemutatja frissen szerzett Aranylabdáját a Santiago Bernabéu közönségének. Az FC Barcelona ellenben „valamivel” nyugodtabb lehet: az Elche ellen 5–0-ra megnyert első mérkőzést követően Luis Enrique vezetőedző ma több alapemberét is kihagyta a keretből – így Lionel Messit, Neymart és Luis Suárezt is.

 


Nem kell tovább csütörtök esti program után kutatni! Ma 20 órától ugyanis hamisíthatatlan városi derbit rendeznek Madridban. Persze a Real–Atlético összecsapás csak azután kezdődik el, miután Cristiano Ronaldo megmutatja a királyi gárda parázs hangulat teremtésére törekvő publikumának a nemrég elnyert harmadik Aranylabdáját – ahogy azt ilyenkor szokás.

NEYMAR, MESSI ÉS SUÁREZ SEM JÁTSZIK

Kijelölte utazó keretét az Elche elleni idegenbeli Király-kupa-mérkőzésre Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A szakember a sérült Xavi mellett Claudio Bravo, Daniel Alves, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar játékára sem számít a 22 órakor kezdődő találkozón.

A B-keretből Edgar Ié, Diawandou Diagne, Alen Halilovic, Adama Traoré, Munir El Haddadi és a középpályán bevethető Gerard Gumbau került be a meccskeretbe – utóbbi játékos hivatalos meccsen még nem lépett pályára a katalánok első csapatában.

A Barcelona 5–0-s előnyből várja az Elche elleni visszavágót, Luis Enrique ezért pihenteti több kulcsemberét.

A BARCELONA 18 FŐS KERETE AZ ELCHE ELLEN
Kapusok:
Ter Stegen, Masip
Védők: Douglas, Montoya, Edgar Ié, Piqué, Diagne, Bartra, Mathieu, Adriano
Középpályások: Gumbau, Rakitic, Rafinha, Sergi Roberto, Halilovic
Támadók: Adama Traoré, Pedro, Munir

A portugál köszöntése után kezdetét veszi a csata – merthogy az előjelek alapján az következik. A Realnak legalább három gólt kellene szereznie az Atlético ellen, amelyet a legutóbbi öt, Bernabéuban rendezett mérkőzéséből csak egyszer tudott legyőzni. Az az egy siker épp tavaly, a Király-kupában esett, akkor 3–0-ra nyertek Carlo Ancelotti tanítványai. Ezt az eredményt jó eséllyel minden Real-szimpatizáns elfogadná a mai találkozóra is.

A két ősi rivális az évtizedek során húsz alkalommal játszott egymással oda-visszavágós rendszerben a különböző kupasorozatokban (a Király-kupában tizenhatszor). Ebből tizenháromszor a Real Madrid jutott tovább. Tizenegyszer fordult elő, hogy az első meccs nem döntetlenre végződött, s ezen esetekből nyolcszor az a csapat ment tovább, amelyik előnyről várhatta a második felvonást.

A 2–0-s előny tudatában a múlt a „matracosok” mellett szól. Az Atlético még sohasem bukott el a Király-kupában, ha az első találkozót 2–0-ra megnyerte. A Real Madrid pedig legutóbb 22 esztendeje, az akkor másodosztályú Real Mallorca ellen tudott 0–2-ről továbblépni a visszavágón.

Ancelotti meccs előtti nyilatkozatában koncentrációról és higgadtságról beszélt, míg Diego Simeone, a vendégek mestere azt mondta, nem hiszi, hogy nyugodt este vár rájuk. Az Atléticóban a kezdőcsapatban kaphat helyet a nemrég igazolt Fernando Torres, aki a belázasodó Mario Mandzukicot pótolhatja. A Realnál jó eséllyel nem lesz meglepetés a kezdőben; elöl Karim Benzema játszik, aki az eddigi tizenhét Atlético elleni mérkőzéséből csak kettőn volt eredményes.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

20.00 Real Madrid–Atlético Madrid (tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–2
22.00 Elche–Barcelona (tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik