Király-kupa: Nem sok esélyünk volt a Barca ellen - Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 10:16
null
Diego Simeone szerint az Atléticónak nem sok esélye volt a Camp Nouban (Fotó: Reuters, archív)
Mint beszámoltunk róla, a Barcelona hazai pályán Lionel Messi találatával 1–0-ra megverte az Atlético Madridot a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében. A győztes gólt megelőző tizenegyes kapcsán Sergio Busquets elmondta, a játékvezető jó döntést hozott, míg a fővárosiakat irányító Diego Simeone szerint a katalánok sokat fejlődtek a két csapat legutóbbi, tíz nappal ezelőtti találkozása óta, övéinek pedig nem sok esélye volt.

„Védekezésben az Atlético a világ egyik legjobb csapata. Tudtuk, hogy hátul stabilnak, elöl pedig hatékonynak kell lennünk. A csapat magas szinten játszott, mindenki jó teljesítményt nyújtott. Suárezben töretlenül bízom. A kapu előtt nem volt szerencséje, adós maradt a góllal, de lekötötte az Atlético középhátvédjeinek figyelmét. Az eredménnyel elégedett vagyok, bizakodva utazunk a visszavágóra, amelyen szintén nyerni szeretnénk, de ezek után a döntetlen sem lenne rossz” – mondta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője, aki hozzátette, továbbra is nyílt a párharc, az Atléticónak ugyanúgy ötven százalék esélye van a továbbjutásra, mint csapatának.

A Barca játékosainak átlagos helyezkedése a szerdai meccsen
A Barca játékosainak átlagos helyezkedése a szerdai meccsen

„A Barca sokat fejlődött a legutóbbi találkozásunk óta. Nagy nyomás alá helyeztek minket, nem volt könnyű kijönnünk a szorításból. Jobban védekeztünk, mint a bajnoki meccsen, támadásban viszont kevesebb esélyünk adódott. A Barca többet birtokolta a labdát, ezzel kézben tartotta a mérkőzést” – értékelt az Atléticót irányító Diego Simeone.

„Örültem volna, ha négy nullára nyerünk, de volt egy ellenfél is a pályán. A helyzetek számát tekintve nem sok esélyünk volt, a visszavágó sem lesz könnyebb” – tette hozzá az argentin szakember, aki egyetértett Luis Enriquével abban, hogy nyitott a továbbjutás kérdése.

„A tizenegyes? Juanfran a labdát szerette volna elrúgni, de engem talált el” – emlékezett vissza a győztes gól előtti pillanatokra a büntetőt kiharcoló Sergio Busquets.

A találkozóval kapcsolatos érdekesség, hogy Jan Oblak már a kilencedik Atlético-kapus, akinek a „matracosok” ellen 22 gólnál járó Messi betalált, míg a Barcelona a felek legutóbbi 14 összecsapása alkalmával egyszer sem kapott egynél több gólt a fővárosiaktól.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Barcelona–Atlético Madrid 1–0 (0–0)
Barcelona, Camp Nou. V: J. González (spanyol)
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Xavi, 77.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (Jiménez, 88.) – Koke, Griezmann (Raúl Garcia, 66.), Turan – F. Torres (Mandzukic, a szünetben). Vezetőedző: Diego Simeone
G: Messi (85.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik