Real: Casillas szerint Ancelotti jobb edző Mourinhónál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.09. 15:33
null
Ha újra találkoznak, Casillas (jobbra) kezet fogna Mourinhóval (Fotó: Action Images, archív)
Iker Casillas egy rádiós interjúban elmondta, jelenlegi madridi edzőjét, Carlo Ancelottit jobbnak tartja a királyiakat korábban irányító José Mourinhónál. A spanyol kapus ismét szeretne a világ legjobbja lenni a posztján.

„Ha találkozunk, természetesen kezet fogok neki nyújtani, aztán rajta áll, hogyan fogadja, de szerintem ő is hasonlóan fog cselekedni – mondta a Cadena Cope rádióban Iker Casillas, akit arra is megkértek, hasonlítsa össze Ancelottit korábbi edzőjével. – Ancelotti kiváló játékos volt, és szerintem jobb edző is, mint Mourinho.”

Mint ismert, Casillas Mourinho madridi időszaka során kézsérülése után a kispadra szorult, aztán Ancelottinál is Diego López volt a favorizált, de a kapus Milánóba távozása után visszafoglalta helyét a kapuban. Korábbi csapattársa, Xabi Alonso a közelmúltban úgy nyilatkozott, Manuel Neuert tartja a legjobb kapusnak, akivel valaha együtt játszott.

„Nem érdekel, mit mondott Xabi. Az elmúlt években nem a legjobb volt a viszonyunk, de azt hiszem, ez nem újdonság. Egyes játékosokkal mindig jobb viszonyban vagy, mint másokkal. Vannak, akik azt dicsérték, ahogy ő viselkedett, míg mások azt, ahogy én.”

„Szeretném kitölteni a kétezer-tizenhétig tartó szerződésemet, akkor harminchat éves leszek. Azt szeretném, ha ismét engem tartanának a világ legjobb kapusának.”

A kapus szerint nem lehet azt állítani, hogy a rivális FC Barcelona válságban lenne, hiszen mindössze egy pont lemaradásban van a bajnokságban, és még áll a kupában és a Bajnokok Ligában is. Casillas úgy látja, Lionel Messi jól érzi magát a katalánoknál, és a jelenlegi Realban egyébként is megvannak a sikerekhez szükséges játékosok.

Casillast megkérdezték a hétfői Aranylabda-gáláról is, a Real ikonja elmondta, Cristiano Ronaldónak kellene kapnia a díjat, de a kapusokról sem kellene megfeledkezni, megítélése szerint Kahn és Buffon is kiérdemelte volna a múltban az elismerést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik