Atlético: Simeonét nem érdekli a Real Madrid és a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.21. 09:57
Diego Simeone, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid vezetőedzője szerint nincs reális esélyük a címvédésre, jelenleg a legfőbb céljuk a Bajnokok Ligája-indulás biztosítása a következő szezonra.

Az Atlético nagy meglepetésre tavaly megnyerte a bajnokságot, megelőzve a Real Madridot és a Barcelonát, megtörve a két csapat hegemóniáját. Erre ezt megelőzően legutóbb a Valencia volt képes a 2003–2004-es szezonban.

Az Atlético hét ponttal van lemaradva a listavezető Real Madridtól, miután a legutóbbi fordulóban meglepetésre kikapott a Celta Vigo vendégeként 2–0-ra. Az argentin tréner célja a harmadik hely megtartása, ami automatikus indulást jelent a Bajnokok Ligája csoportkörében. Így nem felfelé kell tekingetniük, hanem a mögöttük lévő riválisokkal kell törődniük.

„A Valencia remekül igazolt, míg a Sevilla Unai Emery keze alatt pompásan szerepel. Mi velük állunk harcban. Célunk a Bajnokok Ligája-szereplés, és a riválisaink nagyon közel vannak hozzánk” – mondta Simeone.

A Valenciát három, a Sevillát pedig öt ponttal előzi meg a fővárosi együttes, de Simeone szerint a hatodik helyezett (9 pont hátrány) Villarrealt sem szabad leírni.

Az Atlético szombaton az Almeríát fogadja a spanyol élvonal 24. fordulójában.

„Visszatérünk a Calderónba, ahol két hete legyőztük a városi derbin a Real Madridot. Mi vagyunk a favoritok az Almería ellen” – utalt a szombati bajnokira az argentin tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik