Real: Ödegaardot nevezik a BL-re, történelmet írhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 18:36
Spanyol értesülések szerint a Real Madrid nevezi a Bajnokok Ligája tavaszi folytatására téli szerzeményét, Martin Ödegaardot.

A január 22-én igazolt, 16 éves norvég támadó szerdán bemutatkozott a Real Madrid Castillában, Zinedine Zidane keze alatt. A kínai Beijing Guoan elleni 3–3-as döntetlennel végződő találkozón beszámolók szerint pozitív benyomást tett Ödegaard, az első madridi gólban oroszlánrészt vállalt és több kulcspasszal is helyzetbe hozta társait. A 65. percben cserélték le. A január 22-én igazolt, 16 éves norvég támadó szerdán bemutatkozott a Real Madrid Castillában, Zinedine Zidane keze alatt. A kínai Beijing Guoan elleni 3–3-as döntetlennel végződő találkozón beszámolók szerint pozitív benyomást tett Ödegaard, az első madridi gólban oroszlánrészt vállalt és több kulcspasszal is helyzetbe hozta társait. A 65. percben cserélték le.

Jól lát a pályán, nem vitás:

Az AS úgy tudja, Ödegaard akár a Schalke elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn már debütálhat is a legrangosabb európai sorozatban a királyiak mezében. Ha ez megvalósul, több BL-rekordot is megdönthet a norvég csodagyerek, elsőként ő lehet a BL történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa.

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

Ezt a címet jelenleg a Chelsea korábbi játékosa, Céléstine Babayaro birtokolja, aki az Anderlecht mezében 16 évesen és 87 naposan mutatkozott be a BL-ben.

Ödegaard 2014. december 17-én lett 16 éves, azaz a (február 18-i) Schalke elleni első mérkőzésen 16 éves és 63 napos lesz, a madridi visszavágón pedig 16 éves és 83 napos. Ha a Real Madrid megnyugtató előnyt tud kovácsolni a második mérkőzésre és Carlo Ancelotti vezetőedző is úgy akarja, Ödegaardnak lesz esélye átírni a Bajnokok Ligája történelemkönyvét.

A gólszerzés tekintetében jóval több ideje van, a BL legfiatalabb gólszerzője Peter Ofori-Quaye, aki 1997-ben az Olympiakosz csapatában volt eredményes a Rosenborg ellen 17 évesen és 195 naposan.

A Real Madrid történetének legfiatalabb BL-debütálója José Rodríguez (17 év, 354 nap), legfiatalabb gólszerzője pedig Raúl González (18 év, 113 nap).

Az Európa-bajnokság selejtezőinek már Ödegaard a legfiatalabb bemutatkozója, 2014 októberében a norvég válogatott Bulgária elleni kvalifikációs csoportmérkőzésén 15 évesen és 300 naposan lett a sorozat csúcstartója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik