Kép: itt az álomcsapat, amelyet Neymar árából össze lehet rakni!

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 13:58
Amilyen őrültségnek tűnik, olyan valóságos lehet napokban belül: Neymar 222 millió euróért a Paris Saint-Germainbe szerződik az FC Barcelonától. Itt egy példa, amely megmutatja, milyen nagy is ez az összeg…

Ízlelgetjük, ízlelgetjük, de akárhonnan nézzük, ez mindenhogy sok: 222 millió euró. 222 millió euró.

Pedig ebben még benne sincsenek a bónuszok és hasonló kiegészítések, amelyekkel sajtóhírek szerint 500 millió euróra is rúghat Neymar átigazolási összege.

Sokakban felvetődött, hogy ekkora összegből már egy igen erős csapatot is össze lehetne hozni, így megnéztük, valóban így van-e.

Tizenegy poszt, 222 millió, ami azt jelenti, játékosonként 20 millió eurót költhetünk, nézzük, ebből mit lehet kihozni!

KAPUS: Keylor Navas (Real Madrid)

A kapuban: Keylor Navas (Fotó: AFP)
A kapuban: Keylor Navas (Fotó: AFP)

Bizony, a világ jelenlegi egyik legjobb kapusa gond nélkül belefér ebbe a keretbe. A blancók Costa Rica-i kapuvédőjének piaci értéke a transfermarkt.de szerint 17 millió euró, amivel még marad is egy kis extra a kasszában. A madridiak egyébként anno 10 milliót fizettek kapusukért.

Ha nem szimpatizálunk Navasszal, ebbe a keretbe beleférne helyette Wojciech Szczesny (Juventus), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Rui Patricio (Sporting) és Joe Hart (West Ham United) is kényelmesen.

JOBB OLDALI VÉDŐ: Serge Aurier (Paris Saint-Germain)

A védelem jobb oldalán: Serge Aurier (Aotó: AFP)
A védelem jobb oldalán: Serge Aurier (Aotó: AFP)

Erre a pozícióra több klasszis bekk is beleférne a keretbe, 15 millió euró körül mozog többek közt Danilo (Manchester City), Juanfran (Atlético Madrid), Matteo Darmian (Manchester United), valamint Serge Aurier (PSG) piaci értéke is. Mi utóbbi mellett tettük le a voksunkat, érte a Transfermarkt szerint 14.2 millió eurót kellene fizetni.

BELSŐ VÉDŐK: Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mateo Musacchio (AC Milan)

A védelem közepén: Benedikt Höwedes (Fotó: AFP)
A védelem közepén: Benedikt Höwedes (Fotó: AFP)

Belső védőből is hatalmas a választék, és bármilyen hihetetlen, Höwedes és Musacchio is belefér a keretbe, mindkét játékos értéke ugyanis 17 millió euró körül mozog a németek szerint.

Helyettük pedig még válogathatnánk a Marcos Rojo, Chris Smalling (mindkettő Manchester United), Kamil Glik (AS Monaco), Dejan Lovren (Liverpool), Ömer Toprak (Borussia Dortmund), Gary Cahill (Chelsea) hatosból is.

BAL OLDALI VÉDŐ: Filipe Luís (Atlético Madrid)

A védelem bal oldalán: Filipe Luís (Fotó: AFP)
A védelem bal oldalán: Filipe Luís (Fotó: AFP)

Lucas Digne (Barcelona), Juan Bernat (Bayern München), Ricardo Rodríguez (AC Milan) és Luke Shaw (Manchester United) is megvehető ennyiből gond nélkül, mi azonban Filipe Luís (Atlético Madrid) mellett döntöttünk, ugyanis érte is csak 17 millió eurót kellene fizetni elviekben.

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Andrés Iniesta (Barcelona), Emre Can (Liverpool), Mario Götze (Borussia Dortmund)

A középpálya közepén: Andrés Iniesta (Fotó: AFP)
A középpálya közepén: Andrés Iniesta (Fotó: AFP)

Iniesta, Can, Götze – ezt a hármast talán a világon bármely csapat elfogadná, pedig a transfermarkt.de szerint egyikük piaci értéke sem haladja meg a 20 millió eurót. Can 14.2, Iniesta és Götze pedig 19 millióért kerülhetne új csapatához, a Neymar FC-hez. Akik nem kerültek bele ebbe a hármasba, azokat már fel sem merjük sorolni…

TÁMADÓSOR: André Schürrle (Borussia Dortmund), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Hulk (Sanghaj SIPG)

A támadósorban: Zlatan Ibrahimovic (Fotó: AFP)
A támadósorban: Zlatan Ibrahimovic (Fotó: AFP)

Bár egyelőre sérülésből lábadozik, és könnyen lehet, búcsút is int hamarosan Európának, Zlatan Ibrahimovic az Zlatan Ibrahimovic. És bár ő úgy öregedik, mint a jó bor, 9.5 millió euróért már vihető lenne.

Mellé a két szélre André Schürrle (Borussia Dortmund) és Hulk (Sanghaj SIPG) csatlakozott, összehozva az MSN és BBC után a jól csengő „SIH" támadósort. És a három klasszissal együtt is csak 47.5 milliót költöttünk összesen.

A NEYMAR ÁRÁBÓL ÖSSZEÁLLÍTHATÓ ÁLOMCSAPAT

A Neymar FC
A Neymar FC

Úgy érzi jobb csapatot tudna összerakni ennyiből? Itt a lista, amelyből össze lehet állítani az álomcsapatot – innen egyik játékos piaci értéke sem haladja meg a 20 millió eurót! Ha összerakott egy ütősebb gárdát, küldje el kommentben a megoldását!

Mi bármennyire is próbálkoztunk, csak nem sikerült elkölteni a 222 milliós keretet, a fenti tizeneggyel ugyanis csak 181.9 millió eurót költöttünk el, azaz maradt 40 milliónk, amelyből a kispadra, mondjuk, megvehetnénk Manuel Neuert, Ángel Di Maríát vagy Sergio Ramost.

Na, ennyire hihetetlenül nagy összeg 222 millió euró!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik