Real Madrid: Piócaként fogok tapadni Kroosra és Modricra – Jude Bellingham

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 14:06
null
Jude Bellingham Zidane nyomdokaiba lépett Madridban (Fotó: Twitter/@realmadrid)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) érdekelt Real Madrid hivatalosan bemutatta legújabb igazolását, Jude Bellinghamet a valdebebasi edzőközpontban, ahol fény derült a 19 éves angol középpályás mezszámára is. 

„A mai nap a remény napja – mondta köszöntő beszédében Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke. –, klubunk 121 éves történelmét kivételes tehetségű játékosok írják. (...) Ma a világ egyik legjobb játékosa érkezett Madridba, aki azért van itt, mert feltett szándéka volt, hogy világ legjobb csapatában folytatja pályafutását. (...) Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy boldog légy Madridban, meg fogod látni, hogy ebben a mezben semmi sem lehetetlen.”

Jude Bellingham az ötös számú mezben fog játszani a királyi gárdában, akárcsak két évtizeddel korábban Zinédine Zidane. A 19 éves angol válogatott középpályás erről is szót ejtett bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

 


 

„Szeretném megköszönni Jesús Vallejónak, hogy átadta nekem az ötös mezszámot. Megkérdeztem őt, hogy zavarja-e a váltás, de ő egy remek srác és azt mondta, hogy semmi gond. Nagy csodálója vagyok Zidane-nak és az ő mezszáma nagy inspiráció a számomra. Nem akarom őt másolni, mert másfajta játékos vagyok, de értelemszerűen nagy megtiszteltetés, hogy az ő mezszámát viselhetem” – mondta Jude Bellingham, majd kitért újdonsült madridi csapattársaira, Luka Modricra és Toni Kroosra is.

„Velük együtt játszani egy felbecsülhetetlen élmény. Hihetetlen rutinnal és tapasztalattal rendelkeznek, és ha őket nem zavarja, akkor az első hetekben piócaként fogok rájuk tapadni. Olyan leszek mellettük, mint egy szivacs, igyekszem minél több dolgot ellesni tőlük. Lehet, hogy ezzel az agyukra fogok menni, de már nagyon várom, hogy tanulhassak tőlük. A csapaton belül jó arányban keverednek a fiatal és tapasztalt játékosok” – mondta a 19 éves labdarúgó, aki egy sokoldalú játékosként jellemezte saját magát.

„A pénz soha nem játszott szerepet a döntéseimben, én pusztán a futball élvezetéért játszok. A Real Madrid képviselőivel akkor kezdtem el beszélni, amikor engedélyt kaptam rá a Dortmundtól. Nagyon tetszett az az érzés, amely a klubbal való egyeztetés során a hatalmába kerített és kertelés nélkül elmondtam nekik, mit érzek. Ezek után könnyű volt döntenem, mivel azt akartam, hogy minél hamarabb pont kerüljön ennek az ügynek a végére. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi csapat ne lenne elég jó. Az én szemszögemből nézve a Real Madrid a világ legjobb klubja, számomra ez ennyire egyszerű” – nyilatkozta klubváltásának körülményeiről Jude Bellingham.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik