Real Madrid: a végtelenbe és tovább! De mi az a desespanolización?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 12:59
A spanyol játékosok száma átlagosan a kezdőcsapatokban, idényenként (Forrás: Marca)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és a fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League, a Serie A, Ligue 1 és a Bundesliga után a La Ligával zárjuk az első kört.

 

 

A REAL MADRID átigazolásait évről évre, nyárról nyárra alaposan kiveséztük, és általában leszögeztük, hogy bizonyos posztokon meglepően szűk a keret, a következő időszak sikerességét nagymértékben befolyásolja pár komolyabb sérülés. Jelentjük, az előző idényben „megúszta” a Real Thibaut Courtois, Éder Militao és David Alaba kiesését is. Mindent beleszámolva a kapus és Militao 48-48, Alaba 38 mérkőzést hagyott ki, Jude Bellingham 9-et, Vinícius Júnior 14-et, a csapat pedig megnyerte a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. 

A másik jellegzetessége az volt a csapatnak, pontosabban Carlo Ancelotti 4–4–2-es, valójában inkább 4–3–1–2–0-s hadrendjének, hogy klasszikus középcsatár nélkül álltak ki, de Vinícius Júnor 24, Bellingham 23, Rodrygo és Joselu 17-17 gólja önmagáért beszél. Emeljük ki a 34 éves spanyol Joselu teljesítményét, aki a keret egyetlen klasszikus középcsatáraként 18-szor kezdett csak.

Pontosabban: az uruguayi ék, Álvaro Rodríguez kapott a bajnokságban 1, a Király-kupában 2 percet…

VAN ÉK!

A csatárhiányon segített most a vezetőség, hiszen 47.5 millió euróért érkezett a 17 éves brazil csodagyerek, Endrick, aki a Palmeirasban 82 mérkőzésen 25 kanadai pontot szerzett, a felnőtt (!) brazil válogatottban 12 mérkőzésen háromszor volt eredményes, betalált a spanyoloknak és az angoloknak is.

Endrick ügyében még 2022-ben megegyezés született a klubok, az ügynökök és a szülők között, a 35 milliós akkori árhoz jelentősen hozzátett bónuszokban Endrick: ötgólonként 2.5 milliót szerzett az eladónak, bemutatkozott a válogatottban, szerepelt a Copa Américán; és további 12.5 milliót kaphat még a Palmeiras. Endrick július 21-én tölti be a 18-at, akkor már edzhet is a profikkal a törvények szerint, ekkor lép életbe maga az átigazolási szerződés is.

A 47.5 milliós vételárra a Real még 12 millió euró adót is ráfizetett, a fiatal fizetése pedig 2 millió euró bruttóban, plusz az aláírási pénz (ez olyan hatmillió euró lehet). A képi jogokon a Real és a játékos fele-fele arányban osztozik.

Csak a viszonyítás kedvéért: Vitor Roquét 40 millióért vette a Barcelona, az ő fizetése évi négymillió, bónuszokkal; Vinícius Júnior évi 2 milliót kapott eleinte Madridban, mint Endrick (a két játékost ugyanaz az ügynök képviselte az As szerint).

INGYENTRANSZFER MÁRPEDIG NINCS!

Kylian Mbappé érkezését megénekeltük már, jobbszélső, balszélső, középcsatár, Ancelotti variációs lehetőségei kitágultak, és bizony Mbappé karrierjére is ráfért már a váltás – rá meg sokak szerint az Ancelotti-féle olasz iskola. Őrült összegről mondott le a váltás kedvéért a csatár, és nem a pénz játszott szerepet a madridi kalandban: a következő idényben bruttó 200 milliót kapott volna a PSG-től. Most „csak” nettó 15 milliót kap évente (ez bruttóban 26 millió), de ez a legtöbb a klubban Alaba (12.5), Vinícius Júnior (12) és Bellingham (11) járandósága előtt, míg Luka Modric szolgálatait 11.5 millióval honorálták. 

Kárpótlás a Párizsban hagyott 90 milliós hűségbónuszra a 125 (mások szerint 150) milliós aláírási pénz (ebből semmi sem jár Jean-Marc Bosmannak…), a képi jogok 70-80 százaléka Mbapééké marad, az évi 30 milliót hozó egyéni szponzori szerződéseken sem változtatnak.

Az aláírási pénzt öt év alatt kell kifizetni, a nagy olasz futballtudor, Tancredi Palmeri szerint ezzel, az alapbérrel és a bónuszokkal együtt 350 millió eurójába kerül a Realnak a Mbappé-kaland. 

Mbappéval a szakértők szerint a Real átáll a 4–3–3-as hadrendre. 

Forrás: Real Madrid

Kölcsönből hazaatért a Reinier, Juanmi Latasa, Jesús Vallejo trió, de nagy reményeik nem lehetnek, Kepa Arrizabalaga visszatért Londonba, a 22 éves bekket, Rafa Marínt 12+10 millióért megvette a Napoli (25, majd 35 millió euró lesz a visszavételi opció), és érdemeik elismerése mellett elengedték a 34 éves duót, Nachót és Joselut (friss Eb-győztesek!), Toni Kroos pedig visszavonult. 

Érdekes Joselu esete (ő egyébként Daniel Carvajal sógora), akit szívességből 1.5 millióért elopciózott a Real, és ugyanennyiért el is engedte őt – ritka gesztus ez a profi futballban. Nyilván más erről az Espanyol véleménye, ők szívesen alkudoztak volna a szaúdi kérővel…

A 38 esztendős Luka Modric és a krisztusi korban lévő Lucas Vázquez szerződése lejárt, de őket most is a csapat hivatalos tagjaiként kezelik, a hivatalos honlapon ott szerepelnek az új idény kerettagjai között. 

Érdekes, hogy velük együtt a BL-döntőben játszók közül öten is búcsút vesznek, vehetnek a nyáron.

A VILÁG LEGJOBBAN FIZETETT VÉDŐJE LEHET

Arda Gülert aligha adják el a Liverpoolnak, a Milannak vagy a Getafének, a 31 éves Antonio Rüdigert hívja az al-Hilal és az al-Naszr is, ez pedig tudjuk, mit jelent: ha Rüdiger vált, a világ legjobban fizetett védője lehet! A középpályás Nico Pazt kölcsönkérte a Leganés, de meg is venné, a szokásos módon, az átigazolási jogok 50 százalékának fenntartásával. 

A Liverpool vevő lenne állítólag Rodrygóra és Ferland Mendyre, utóbbinál lehet is esélye, az Arsenalt és a Manchester Unitedet is emlegetik vele kapcsolatban. A Newcastle Unitedet már visszautasította.

Dani Ceballost hívja a Betis és az Atlético Madrid, Andrij Lunyint az Arsenal, a West Ham és a Manchester City – a kapusnak új szerződést ajánlott a klub, de a spanyol szaksajtó nagy része szerint Lunyin távozni akar, hogy többet védjen. Ügynöke a nagy Jorge Mendes. Kepa szívesen visszatérne, egy szaúdi ajánlatot visszautasított a minap, de őt egyrészt 80 millióért vette a Chelsea, másrészt bruttóban évi 8 milliót keres. A Fichajes szerint kiszemelt még az FC Porto kapusa, Diogo Costa, kérdés, egy ilyen Eb után leülne-e a madridi kispadra. A nevető sokadik ebben a helyzetben a két méter magas, 19 éves Fran González lehet, akit nagyra tartanak a klubnál, vagy az Espanyol 23 éves kapusa, Joan García, ő nemsokára pályára lép az olimpián.

Utóbbival érdekes módon az Arsenal is tárgyal.

Brahim Díaz őrült összegű szaúdi ajánlatra mondott nemet, a klubja meg visszautasította a Tottenham és az AS Roma ajánlatát is.

OPCIÓSAN

A két sevillai csapat hívja Juanmi Latasát, a bal oldali védőt, Rafael Obradort a Lazio, a Las Palmas és az Espanyol, a jobbhátvéd Álex Jiménez már alá is írt a Milanhoz, ötmillió euróért váltott klubot. A nagy reményekkel érkező Renier 10 millióért vihető, de nagy érdeklődés nem mutatkozik iránta, a jobbszélső Peter Federicót megkapta a Valenciát túllicitáló Getafe, kétmillióért, a szokásos 50 százalékos „fenntartással”. Marvin Park ugyanennyiért lett a Las Palmasé, a középpályás Théo Zidane is eligazolt a tartalékoktól, ezzel végleg lezárult a Real Zidane-korszaka, az atya után Théo, Enzo, Elyaz és Luca is távozott.

KI JÖHET MÉG?

Felmerült Rodri leigazolása, az új Raúl a 15 éves Yeremaiah Ramos lehet, akit elszipkáznának az Atlético utánpótlásából. Ő a Sassuolo középpályásának, Pedro Obiangnak az unokaöccse, spanyol U-válogatott, és megelőzte az előző idényben a góllövőlistán a realos Enzo Alvest, aki társa a válogatottban. Alves teljes neve Enzo Alves Vieira, édesapja pedig egy bizonyos Marcelo Vieira da Silva. 

Igen, Marcelo.

Rüdiger távozhat, mint említettük, azonban Alaba a legjobb esetben is csak 2025 elején lesz bevethető, a fő védőkiszemelt, a Lille Leny Yorója pedig ugyan többször is elmondta, hogy a Realba szeretne igazolni, de 50 milliót ajánlott érte a Manchester United, plusz bónuszokat – a fiatal francia szerződése jövőre lejár, korábban a spanyol és francia sajtó az MU-nál sokkal-sokkal kisebb spanyol ajánlatról írt.

Felmerült, hogy visszaveszik a laziótól Mario Gilát, a 23 éves spanyol védő azonban kijelentette, hogy őt nem érdekli semmilyen ajánlat és opció, neki bizalmat szavazott anno az olasz klub, ő pedig a hűségével fizet ezért. Kiszemelt a Mundo Deportivo szerint a berlini Diogo Leite is. Rudy Galetti szerint Leite ügyében már a télen elkezdték a tárgyalásokat, a németek 18 milliót kérnek. William Saliba a legdrágább célpont, őt most csak akkor engedheti meg magának a Real, ha a szaúdiak besegítenek pár megatranszferrel… Hasonló okokból csak a télen nyitják meg a Florian Wirtz-aktát.

A Calciomercato és a La Gazzetta dello Sport is úgy tudja, az éppen klub nélküli, 29 éves Adrien Rabiot-val, pontosabban az édesanyjával is tárgyal a Real.

MI LESZ A BAL OLDALLAL?

Régi kiszemelt Alphonso Davies, akinek a szerződése jövőre lejár, ezért most alig 50 milliót kér, kérhet érte a Bayern München – Mendy hasonló cipőben jár, és ő visszautasította a Real hosszabbítási ajánlatát! A 22 éves Miguel Gutiérrezt tavaly 4 millióért adták el, most kétszer ennyiért lehet visszavenni, de így is bombaüzlet lenne, mert a játékjoga már 25 milliót ér, bekerült a válogatott keretbe is.

Mit tesz egy kis bizalom és játéklehetőség…

Fran Garcíáért 15 milliót ajánlott a Bournemouth, ez beindíthatja a „forgót”.

Visszatérve Daviesre és Yoróra, sokak szerint a két játékossal már megállapodott a Real, de a Cadena Cope szerint ez korántsem igaz. Egy aláírási pénznyi összeg beeshet Firenzéből, az olasz csapat 15 milliót fizetne Antonio Blancóért, ezen osztozik az Alavés és a Real.

A főnök…

A HÁTTÉRBEN

Kevés szó esik róla, de hosszabbított a Real egyik háttérembere, az erőnléti edző, Antonio Pintus, akinek óriási szerepe van a klub újkori sikereiben. 

Szintén keveset nyilatkozik, de annál fontosabb a csapat életében a scoutok vezetője, Juni Calafat, aki a profik igazgatójával, Santiago Solarival azon dolgozik, hogy a River Plate-től leigazolják a 16 éves, olasz útlevéllel is bíró Franco Mastantuonót, a parádés képességű karmestert; de kiszemelt még a Boca még tizenéves középső védője, Aarón Anselmino, a Celta-tartalék középpályása, Fer López és a Tottenham még serdülőkorú támadója, Mikey Moore.

Érdekes adalék a sajtóértesülésekhez, hogy június végén arról írt az olasz Tuttosport, hogy a Nice felajánlotta Kroos-utódnak 20 millió euróért Khéphren Thuramot, de nem akart középső középpályást venni Ancelotti – július 10-én a futballista 20.6 millióért aláírt a Juventushoz.

FURA FOLYAMAT

A spanyol sajtó „desespanolizaciónnak” hívja azt a folyamatot, amely ott tart, hogy per pillanat a keretből csak Latasa, Ceballos, Fran García, Carvajal és Vallejo spanyol (Brahim Díaz marokkói válogatott), és megvan az esélye annak, hogy közülük csak Carvajal maradjon a klubnál a nyár végére. 

Hogy miért érdekes ez még?

A Bajnokok Ligájába nyolc olyan futballistát kell nevezni, aki legalább három évet játszott a Realban vagy egy másik spanyol egyesületben 15 és 21 éves kora között (utóbbiból maximum négy lehet), korábban Carvajal, Vázquez, García, Vinícius Júnior, Rodrygo, Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Kepa, Nacho, Joselu és Ceballos felelt meg ennek az előírásnak. Ha nincs nyolc ilyen játékos, csökkenteni kell a 25 fős BL-keretet, ám mint látjuk, ha felvisznek pár saját nevelésű fiatalt a nagyokhoz, nem lesz gond.

Ancelottival együtt 22 edzőt, szakembert és vezetőt sorol fel a Transfermarkt a Real Madridnál, 11-en spanyolok. 


A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

DEPORTIVO ALAVÉS
ÉRKEZETT: Tomás Conechny (Godoy Cruz, 2 000 000 euró), Moussa Diarra (Toulouse, ingyen), Stoichkov (Eibar, ingyen), Asier Villalibre (Athletic Bilbao, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Nikola Marasz (Levante)
TÁVOZOTT: Rubén Duarte (UNAM Pumas, 4 000 000 euró), Miguel de la Fuente (Leganés, kölcsön után végleg, 2 000 000 euró), Andoni Gorosabel (Bilbao, ingyen), Javi López (Real Sociedad, 6 500 000 euró)
Kölcsönből vissza: Ianis Hagi (Rangers), Giuliano Simeone (Atlético Madrid), Rafa Marín (Real Madrid), Álex Sola (Sociedad), Samu Omorodion (Atlético Madrid)

ATHLETIC BILBAO
ÉRKEZETT: Álvaro Djaló (Braga, 15 000 000 euró), Andoni Gorosabel (Alavés, ingyen)
Kölcsönből vissza: Nico Serrano (Racing Ferrol), Unai Vencedor (Eibar), Jon Morcillo (Amorebieta)
TÁVOZOTT: Unai Núnez (Celta Vigo, kölcsön után végleg, 7 000 000 euró), Jon Morcillo (Albacete, ingyen), Dani García (Olympiakosz, i.), Raúl García (visszavonult), Iker Muniain (szerződése lejárt), Imanol García de Albéniz (Sparta Praha, 500 000 euró), Asier Villalibre (Alavés, 1 000 000 euró)
Kölcsönbe: Unai Vencedor (Santander)

ATLÉTICO MADRID
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Giuliano Simeone (Alavés), Germán Valera (Zaragoza), Javi Galán (Sociedad), Carlos Martín (Mirandés), Santiago Mourino (Zaragoza), Borja Garcés (Elche), Víctor Mollejo (Zaragoza), Javi Serrano (Sturm Graz), Samu Omorodion (Alavés), Joao Félix (Barcelona)
TÁVOZOTT: Caglar Söyüncü (Fenerbahce, kölcsön után végleg, 8 500 000), Gabriel Paulista (Besiktas, ingyen), Vitolo (szerződése lejárt), Memphis Depay (szl.), Mario Hermoso (szl.), Álvaro Morata (Milan, 13 000 000)
Kölcsönbe: Saúl Níguez (Sevilla)

FC BARCELONA
ÉRKEZETT: Héctor Fort (Barcelona B), Marc Casadó (Barcelona B), Mikayil Faye (Barcelona B)
Kölcsönből vissza: Pablo Torre (Girona), Álex Valle (Levante), Clément Lenglet (Aston Villa), Julián Araujo (Las Palmas), Eric García (Girona), Ansu Fati (Brighton)
TÁVOZOTT: Csadi Rijad (Betis, kölcsön után végleg, 9 000 000), Marc Guiu (Chelsea, 6 000 000), Estanis Pedrola (Sampdoria, kölcsön után végleg, 3 000 000), Sergino Dest (PSV, k. v., ingyen), Marcos Alonso (szl.) 
Kölcsönből vissza: Joao Cancelo (Manchester City), Joao Félix (Atlético Madrid)

REAL BETIS 
ÉRKEZETT: Csadi Rijad (Barcelona, kölcsön után végleg, 9 000 000), Marc Roca (Leeds United, 4 500 000), Romain Perraud (Southampton), Diego Llorente (Leeds United, 3 250 000), Iker Losada (Racing Ferrol, 1 800 000), Adrián (Liverpool, i.)
Kölcsönből vissza: Álex Collado (al-Ohdúd), Borja Iglesias (Bayer Leverkusen), Juanmi (Cádiz), Juan Cruz (Leganés), Rober González (NEC)
TÁVOZOTT: Csadi Rijad (Crystal Palace, 15 000 000), Abner (Lyon, 8 000 000), Willian José (Szpartak Moszkva, 2 000 000), Rober González (NEC, 1 200 000), Juan Cruz (Leganés, 1 000 000), Juan Miranda (Bologna, i.), Claudio Bravo (szl.), Guido Rodríguez (szl.), Szokratisz Papasztathopulosz (szl.)
Kölcsönbe: Borja Iglesias (Celta Vigo)

CELTA VIGO
ÉRKEZETT: Unai Núnez (Bilbao, kölcsön után végleg, 7 000 000), Hugo Álvarez (Celta Vigo B)
Kölcsönbe: Borja Iglesias (Betis)
Kölcsönből vissza: Goncalo Paciencia (Bochum), José Fontán (Cartagena), Sergio Carreira (Elche), Julen Lobete (Andorra)
TÁVOZOTT: José Fontán (Arouca, i.), Renato Tapia (szl.)
Kölcsönbe: Jörgen Strand Larsen (Wolverhampton, 3 000 000), Carlos Dotor (Oviedo)

ESPANYOL BARCELONA
ÉRKEZETT: Álvaro Tejero (Eibar, i.)
Kölcsönbe: Carlos Romero (Villarreal)
TÁVOZOTT: Joselu (Real Madrid, kölcsön után végleg, 1 500 000), Nico Melamed (Almería, i.), Keidi Bare (szl.), Martin Braithwaite (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Keita Baldé (Szpartak Moszkva)

FC GIRONA
ÉRKEZETT: Abel Ruiz (Braga, 9 000 000), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, 8 000 000), Donny van de Beek (Manchester United, 500 000), Gabriel Misehouy (Ajax II, i.)
Kölcsönből vissza: Pau Víctor (Barcelona B), Iljasz Csaira (Mirandés), Manu Vallejo (Zaragoza), Gabri Martínez (Mirandés)
TÁVOZOTT: Aleix García (Bayer Leverkusen, 18 000 000), Alexander Callens (AEK Athén, kölcsön után végleg, 300 000), Gabri Martínez (Braga, i.), Borja García (szl.)
Kölcsönből vissza: Pablo Torre (Barcelona), Sávio (Troyes), Eric García (Barcelona), Yan Couto (Manchester City)

FC GETAFE
ÉRKEZETT: Jirí Letácek (Banik Ostrava, 2 000 000), Peter Federico (Real Madrid B, 2 000 000), Chrisantus Uche (Ceuta, 500 000), Diego Rico (Real Sociedad, 1 500 000), Álex Sola (Sociedad, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Choco Lozano (Almería), Darío Poveda (Cartagena)
TÁVOZOTT: Enes Ünal (Bournemouth, 16 500 000), Choco Lozano (Santos Laguna, 2 000 000), Jaime Mata (Las Palmas, i.), Nemanja Makszimovics (Panathinaikosz, i.)
Kölcsönből vissza: Mason Greenwood (Manchester United), Óscar Rodríguez (Sevilla), Ilaix Moriba (RB Leipzig), José Ángel Carmona (Sevilla), Juanmi Latasa (Real Madrid), Diego Rico (Sociedad)

UD LAS PALMAS
ÉRKEZETT: Marvin Park (Real Madrid B, k. v., 2 000 000), Manu Fuster (Albacete, 1 500 000), Jasper Cillessen (NEC, 500 000), Jaime Mata (Getafe, i.), Viti Rozada (Oviedo, i.), Dinko Horkas (Lokomotiv Plovdiv, i.), Iván Gil (FC Andorra, i.), Álex Munoz (Levante, i.)
TÁVOZOTT: Aarón Escandell (Oviedo, i.), Sergi Cardona (szl.), Munir el-Haddadi (szl.), Cristian Herrera (szl.), Saúl Coco (Torino, 7 500 000)
Kölcsönből vissza: Máximo Perrone (Manchester City), Julián Araujo (Barcelona)

CD LEGANÉS
ÉRKEZETT: Miguel de la Fuente (Alavés, k. v., 2 000 000), Juan Cruz (Betis, k. v., 1 000 000), Enric Franquesa (Levante, 90 000), Roberto López (Sociedad, i.), Juan Soriano (Tenerife, i.), Valentin Rosier (Besiktas, i.)
Kölcsönből vissza: Javi Hernández (Cádiz)
TÁVOZOTT: Diego Conde (Villarreal, 4 000 000), Dani Jiménez (Huesca, i.), Jorge Miramón (szl.), Allan Nyom (szl.)
Kölcsönből vissza: Enric Franquesa (Levante) 

RCD MALLORCA
ÉRKEZETT: Mateu Morey (Borussia Dortmund, i.), Aszano Takuma (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Leo Román (Oviedo)
TÁVOZOTT: Amath Ndiaye (Valladolid, k. v., 2 000 000), Iddrisu Baba (Almería, k. v., i.), Matija Nasztaszics (szl.), Jaume Costa (szl.)
Kölcsönből vissza: Nacho Vidal (Osasuna), Nemanja Radonjics (Torino)

CA OSASUNA
ÉRKEZETT: Abel Bretones (Oviedo, 2 800 000)
Kölcsönbe: Nacho Vidal (Mallorca)
Kölcsönből vissza: Javi Martínez (Huesca)
TÁVOZOTT: 

REAL MADRID
ÉRKEZETT: Endrick (Palmeiras, 47 500 000), Joselu (Espanyol, 1 500 000), Kylian Mbappé (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Granada), Reinier (Frosinone), Rafa Marín (Alavés), Juanmi Latasa (Getafe)
TÁVOZOTT: Rafa Marín (Napoli, 12 000 000), Joselu (al-Garafa, 1 500 000), Nacho (al-Kvadsziah, i.), Toni Kroos (visszavonult), Lucas Vázquez (szl.), Kepa (Chelsea)

REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
ÉRKEZETT: Sergio Gómez (Manchester City, 9 000 000), Jon Aramburu (Real Sociedad B), Javi López (Alavés, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Robert Navarro (Cádiz), Álex Sola (Alavés), Jon Karrikaburu (Andorra), Diego Rico (Getafe), Roberto López (Tenerife)
TÁVOZOTT: Roberto López (Leganés, i.), Diego Rico (Getafe, 1 500 000), Álex Sola (Getafe, 1 000 000)
Kölcsönbe: Jon Karrikaburu (Racing Santander)
Kölcsönből vissza: Kieran Tierney (Arsenal), André Silva (RB Leipzig), Javi Galán (Atlético Madrid)

FC SEVILLA
ÉRKEZETT: Peque Fernández (Santander, 4 000 000), Chidera Ejuke (CSZKA Moszkva, i.)
Kölcsönbe: Saúl Níguez (Atlético Madrid), Albert Sambi Lokonga (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Thomas Delaney (Anderlecht), Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Federico Gattoni (Anderlecht), Óscar Rodríguez (Getafe), Ludwig Augustinsson (Anderlecht), José Ángel Carmona (Getafe)
TÁVOZOTT: Luismi Cruz (Tenerife, k. v., 300 000), Óliver Torres (Monterrey, i.), Sergio Ramos (szl.), Mariano Díaz (szl.), Jesús Navas (visszavonult), Erik Lamela (AEK Athén, i.), Thomas Delaney (Köbenhavn, i.)
Kölcsönbe: Rafa Mir (Valencia), Federico Gattoni (River Plate)
Kölcsönből vissza: Hannibal (Manchester United), Boubakary Soumaré (Leicester City), Lucien Agoumé (Inter), Alejo Véliz (Tottenham)

FC VALENCIA
ÉRKEZETT: Sztole Dimitrievszki (Vallecano, i.)
Kölcsönbe: Rafa Mir (Sevilla)
Kölcsönből vissza: César Tárrega (Valladolid), Samu Castillejo (Sassuolo), Eray Cömert (Nantes)
TÁVOZOTT: 
Kölcsönbe: Eray Cömert (Valladolid)
Kölcsönből vissza: Roman Jaremcsuk (FC Bruges), Szelim Amallah (Valladolid), Peter Federico (Real Madrid B)

RAYO VALLECANO
ÉRKEZETT: 
Kölcsönbe: Andrés Martín (Santander), Gerard Gumbau (Granada)
TÁVOZOTT: Radamel Falcao (Millonarios, i.), Sztole Dimitrievszki (Valencia, i.), José Pozo (szl.)
Kölcsönből vissza: Kike Pérez (Valladolid), Miguel Crespo (Fenerbahce)

REAL VALLADOLID
ÉRKEZETT: Stipe Biuk (Los Angeles, k. v., 4 000 000), Víctor Meseguer (Granada, k. v., 3 000 000), Raúl Moro (Lazio, k. v., 2 500 000), Amath Ndiaye (Mallorca, k. v., 2 000 000), Stanko Juric (Parma, k. v., 1 500 000), André Ferreira (Granada, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Eray Cömert (Valencia), Kike Pérez (Vallecano), Darwin Machís (Cádiz), Szelim Amallah (Valencia)
TÁVOZOTT: Jordi Masip (szl.), Sergio Escudero (szl.), Álvaro Negredo (szl.)
Kölcsönből vissza: Lucas Oliveira (Cruzeiro), César Tárrega (Valencia)

FC VILLARREAL
ÉRKEZETT: Diego Conde (Leganés, 4 000 000), Pape Gueye (Marseille, i.), Adria Altimira (Villarreal B), Willy Kambwala (Manchester United, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Ben Brereton Díaz (Sheffield United), Haisszem Hasszan (Gijón), Arnaut Danjuma (Everton)
TÁVOZOTT: José Luis Morales (Levante, i.), Pepe Reina (Como, i.), Alberto Moreno (Como, i.), Étienne Capoue (szl.), Francis Coquelin (szl.), Bertrand Traoré (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Carlos Romero (Espanyol), Jorge Pascual (Eibar)
Kölcsönből vissza: Goncalo Guedes (Wolverhampton), Yerson Mosquera (Wolverhampton)

Lezárva vasárnap este.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik