„Tudtam, hogy egy nap itt fogok játszani, ezért meg akartam tanulni spanyolul” – Mbappé a beilleszkedéséről

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 14:46
Kylian Mbappé egész életében a Real Madridra készült (Fotó: Getty Images)
Kylian Mbappé Real Madrid játékosként első interjúját a klub TV-nek adta. A francia játékos beszélt a Florentino Pérez klubelnökről, a spanyol nyelvtanulásról és madridi emlékeiről.

Mint ismert, Kylian Mbappé a hét alaján aláírta szerződését a Real Madridhoz, majd 80 ezer ember előtt hivatalosan is bemutatkozott.

Mbappé a Real Madrid játékosakénti első interjúját a Realmadrid TV-nek adta. „Ez egy valóra vált álom. Megtiszteltetés, hogy a Real Madrid családjának tagja lehetek. Ez életem egyik legszebb napja. Ez nagyon sokat jelent nekem. Sok évvel ezelőtt, már kisgyerekkorom óta arról álmodtam, hogy a Madridban játszom. Most egy másik álmom is van: hogy méltó legyek ennek a klubnak a történelméhez; a világ legjobb klubjához. Mindent meg akarok adni ezekért a színekért és ezért a címerért. Annyira boldog vagyok és hálás az összes madridista irántam tanúsított szeretetéért.”

A világbajnok francia elismerően beszélt Florentino Pérezzől: „Ő egy rendkívül fontos ember számomra; az első naptól kezdve bízott bennem, és mindig segített nekem és a családomnak. Ez megmarad a szívemben. Mindent meg fogok tenni, amit csak tudok, a pályán és azon kívül is, hogy boldoggá tegyem őt. Számomra ő a legjobb elnök a világon.”

Mbappé beszélt arról, hogy 12 éve nézőként utazott Madridba. „Hihetetlen, hogy alig több mint 10 évvel később már játékosként vagyok itt. Ez egy álom volt, és most valóra vált. Nagyon boldog vagyok. Lehetőségem nyílt találkozni Zidane-nal és Cristianóval, akikkel állandóan beszélek” – árulta el Mbappé, hozzátéve, hogy korábban a fővárosi csapat minden meccsét megnézte.

A 25 éves támadó a spanyol nyelvről is beszélt. „Még nem beszélem tökéletesen, de boldogulok. Tudtam, hogy egy nap itt fogok játszani, ezért meg akartam tanulni, hogy minél gyorsabban alkalmazkodni tudjak a klubhoz és a spanyol kultúrához. Azt hiszem, ez segíteni fog a beilleszkedésben.” Mbappé végül a szurkolóknak üzent: „köszönöm a sok melegséget és szeretetet, amit az első naptól kezdve, még az aláírásom előtt kaptam tőletek. Az életemet adnám ezért a címerért és ezért a klubért. Hala Madrid!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik