„Olyan, mintha betennél egy piráját a fürdőkádba” – mindenki a góllal debütáló Endricket méltatja Madridban

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 09:21
Jött, látott, gólt szerzett – ilyen volt Endrick első spanyol bajnokija (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid 3–0-ra nyert odahaza a Valladolid ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában. A meccsen góllal mutatkozott be a Real Madrid 18 éves brazil csatára, Endrick, akit csapattársai és edzői is méltattak a lefújás után.

A vasárnapi délutáni meccs hőse a spanyol bajnokságban góllal bemutatkozó Endrick volt, aki „ellopta a show-t” a kihagyott helyzetekkel jelentkező Kylian Mbappé elől. Az egy korábbi nyilatkozata nyomán (amelyben Bobby Charltont nevezte meg mint példaképét) „Bobbynak” becézett brazil játékát a találatot előkészítő Brahim Díaz, valamint Carlo Ancelotti, a királyiak vezetőedzője is méltatta.

„Endrick tartozik nekem egy vacsorával – fogalmazott a mérkőzés után Brahim Díaz, majd a brazil lövőerejét méltatta. – Mindkét lábával olyan erővel tud lőni, hogy attól félek, kipukkad a labda.”

„A gólnál Endrick megmutatta az erősségeit. Nagyon gyors, ha nála van a labda, s bivalyerősek a befejezései. Ő olyan középcsatár, aki a 16-oson belül a legveszélyesebb, a kis területeken ellenállhatatlan” – így Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere. 

A mérkőzésről tudósító Marca sem fukarkodott a szuperlatívuszokkal.

Olyan, mintha betennél egy piráját a fürdőkádba. Endrick összesen háromszor ért a labdához. Az első labdaérintésével passzolt, a másodikkal és a harmadikkal pedig helyet csinált magának, majd gólt szerzett.


Maga Endrick rendkívül érzelmesen nyilatkozott a mérkőzés után.

„A családom itt van a helyszínen, és ők tudják, milyen sokat dolgoztam és szenvedtem. Az emberek kritizáltak engem, a családomat és a barátnőmet is, sok nehéz pillanaton vagyunk túl, így csodálatos megélni ezt a pillanatot – fogalmazott a korrekordot döntő brazil, aki a Real legfiatalabb külföldi gólszerzője lett. – Korábban már szereztem gólt a Bernabéuban, de azt nem a Real Madrid színeiben tettem. (...) Ma mutatkoztam be, s nem találom a szavakat, csak Istennek tudom megköszönni, hogy mindez megtörtént velem. (...) Még sokáig itt leszek és várni fogok a saját pillanataimra. Bízok az edzőben, s türelmes vagyok.”

SPANYOL LA LIGA
2. FORDULÓ
Real Madrid–Valladolid 3–0 (Valverde 50., B. Díaz 88., Endrick 90+6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik