Bomba robbant a spanyol futballban, az edzők sztrájkkal fenyegetőznek

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.03. 17:12
Álvaro Cervera sem kapta meg a neki járó pénzt az őt menesztő Oviedótól (Fotó: Imago Images)
Sztrájkkal fenyegetőznek a spanyol labdarúgás első két vonalában dolgozó edzők, miután egyre több kollégájuk nem kapta meg a munkájáért járó pénzt – írja a Marca.

A madridi sportlap szerint a trénerek elégedetlenségét az okozza, hogy egyre több klub nem fizeti ki a frissen menesztett edzőknek járó végkielégítést. Az „utolsó cseppet a pohárban” Quique Setién és Álvaro Cervera esete jelentette: előbbit a Villarreal, míg utóbbit a másodosztályú Real Oviedo menesztette 2023 szeptemberében, s noha mindkét tréner megegyezett a klubokkal a szerződés felbontása nyomán járó kártérítésről, a klubok azóta sem fizették ki a szóban forgó összegeket.

A Marca szerint az edzők körében már tavaly is feszült volt a hangulat az ehhez hasonló esetek miatt, így a spanyol labdarúgásban dolgozó trénereket összefogó országos bizottság szerdán tárgyalóasztalhoz ül a La Liga képviselőivel, hogy megoldást találjanak a problémára. Egy biztos: ha a tárgyalások nem járnak sikerrel, akkor az edzők bejelentik a sztrájkot. 

A 2011–2012-es spanyol bajnoki évad rajtja a játékosok sztrájkja miatt csúszott két hetet – a labdarúgók akkor (többek között) azt követelték, hogy a fizetésük három hónapnál hosszabb elmaradása esetén kérvényezhessék az illetékes szervektől (RFEF, FIFA) szerződéseik felbontását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik