Eldőlt, ott lehet-e a madridi derbin Kylian Mbappé

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 14:22
Mbappé legalább három hétig nem játszhat (Fotó: Getty Images)
A Real Madridra az idény első igazán komoly presztízsű mérkőzése vár a hétvégén, ám úgy tűnik, hogy a francia világbajnok támadó, Kylian Mbappé nem lehet ott a csapattársaival vasárnap este a Metropolitano Stadion gyepén, miután kedden este, az Alavés legyőzésekor megsérült.

 

Noha, úgy tűnt a 3–2-vel zárult mérkőzésen, hogy a Real második gólját szerző Mbappét csak óvatosságból cserélték le a 80. percben, miután nem sokkal korábban nagyot esett a tizenhatoson belül, a találkozó másnapjára virradóan a királyiak közölték, orvosi vizsgálat vár a 25 éves csatárra.

Dél körül aztán ki is derült, hogy Mbappé combizomsérülést szenvedett, s noha a klub hivatalosan ezt egyelőre nem közölte, sajtóhírek szerint három hét kihagyás vár a támadóra. 

Mindez azt jelenti, hogy Mbappén kívül David Alaba, Brahim Díaz és Dani Ceballos sem bevethető a madridiaknál, s könnyen lehet, hogy Eduardo Camavinga is csatlakozik hozzájuk – az ő esetében még nem dőlt el, hogy számíthat-e rá a Real kispadján kedd este kereken 300. alkalommal ülő Carlo Ancelotti vezetőedző.

Ha a három hét kihagyás valódinak bizonyul, akkor Mbappé még az októberi válogatott meccseken sem feltétlenül lesz bevethető, s legjobb esetben csak a Celta elleni bajnokin térhet vissza.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik