Könnyen lehet, hogy David Alaba nem futballozhat többet – sajtóhír

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 16:34
Aggodalom lengi körül Alaba pályafutásának jövőjét (Fotó: AFP)
A madridi Onda Cero rádióállomás értesülései szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy nem láthatjuk többet futballozni a Real Madrid osztrák védőjét, David Alabát, mivel – ugyan a tavaly decemberi térdszalagszakadása után már elkezdte az edzéseket, de – gyakorlatilag minden mozdulata óriási fájdalommal jár a tréningek során.

 

A klub hivatalos megfogalmazása szerint David Alaba a Real Madrid keretében a lábadozók népes táborát gyarapítja – a 32 éves osztrák védő a Villarreal ellen tavaly december 17-i bajnokin szenvedett térdszalagszakadást, s azóta az edzéseket már elkezdte, de a madridi Onda Cero rádióállomás szerint távol áll attól, hogy ismét a pályán láthassuk.

A spanyol adó szerint ugyanis Alaba bal térde olyannyira károsodott az elmúlt évek során elszenvedett sérülések miatt, hogy gyakorlatilag a porc minimális mennyiségűre kopott a térdében, a szalagjai pedig kinyúltak, ami azt eredményezi, hogy az edzéseken minden mozdulat, lépés nagy fájdalommal jár neki.

A Real edzője, Carlo Ancelotti augusztusban még igen optimistán arról beszélt, hogy Alaba „elkezdett futni”, és akár novemberben visszatérhet a pályára. Ehhez képest az AS hétfő délelőtt már arról számolt be, hogy egyelőre nincs kitűzött dátum a bekk visszatérését illetően, sőt, szinte biztos, hogy idén már nem játszhat. Ehhez képest az Onda Cero rádióban sokkal rosszabb jóslatokkal álltak elő, eleve kétségbe vonták, hogy valaha újra futballozhat majd profi szinten a 105-szoros válogatott osztrák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik