Real Madrid: már a spanyol fővárosban a norvég csodatini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 16:15
null
A 15 éves Ödegaard a norvég válogatottban már <br />bemutatkozhatott (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Real Madrid is szerződtetné a Strömsgodset 15 éves középpályását, Martin Ödegaardot.

A fiatal kora ellenére a norvég válogatottban már bemutatkozó Ödegaard az izlandi Sigurdur Jónsson 1983 óta fennálló Eb-selejtezős korrekordját adta át a múltnak a Bulgária ellen 2–1-re megnyert selejtezőn.

A Real Madridhoz közel álló spanyol újságíró, José Luis Sánchez a Twitterén keresztül számolt be róla, hogy Kovács Péter csapattársa már ellátogatott a csapat edzőközpontjába is.

„A Real Madrid szerződtetni akarja Martin Ödegaardot (15 éves, norvég). Ma már másodszor jelent meg a valdebebasi edzőközpontnál. A Manchester United, a Chelsea és a Bayern is szerződtetné.”

A norvég VG megpróbált kapcsolatba lépni a játékossal, akinek ügynöke, Tore Pedersen nem kívánta kommentálni a híreket, a Marca viszont megerősítette, hogy Ödegaard meglátogatta hétfőn a Real Madridot. A lap szerint a királyi gárda szerződtetni kívánja a norvég középpályást, most rajta a sor, hogy meghozza a döntését. A Marca hozzáteszi, hogy a Manchester United és a Barcelona is vinné a 15 éves futballistát.

A VG megemlíti, hogy a Real Madrid képviselői a helyszínen tekintették meg Ödegaardot augusztus 23-án a Stabaek ellen, és különböző források arról számoltak be, hogy a játékos édesapjával együtt az ősszel már ellátogatott a Real Madridhoz.

A Hans Erik Ödegaard nem kívánta kommentálni a VG azon értesülését, hogy októberben a Barcelonánál is tett egy látogatást, az Ajax elleni BL-meccs során.

Ha a Real Madrid valóban szerződteti Ödegaardot, a csodatini lehet a királyi gárda első norvég futballistája.

Pár héttel korábban az Ajaxot is szóba hozták a fiatallal, az együttes vezetőedzője, Frank de Boer pedig óvatosságra intette a Ödegaardot a Real Madriddal szemben.

„Nem ismerem jól az utánpótlásképzést a Barcelonánál és a Real Madridnál, de azt tudom, hogy óriási különbség van a kettő között. Elég csak megnézni a csapatot, azt hiszem Iker Casillas az utolsó, akinek sikerült onnan betörnie az együttesbe” – mondta Frank de Boer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik