A fiatalokat akadémián töltött éveik alatt nem csak a pályán, de a pályán kívül is felkészítik a felnőtt élet kihívásaira, amihez a tápláló és egészséges ételek elkészítése is szorosan hozzátartozik. A délutáni főzőversenynek párokban ugrottak neki a tanítványok, kulináris képzettségük bizonyítására számos friss alapanyag és összesen negyven perc állt rendelkezésre.
Adorján Krisztián – aki 2009 nyarán a Sándor Károly Labadrúgó Akadémia növendékeként érkezett a Liverpoolhoz – a cseh Jakub Sokolikkal került párba, a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint hagymás, fűszeres csirkéjüket tésztával tálalták és mérnöki precizitással készítették el.
A főzésre rendelt idő lejárta után egy kétfős zsűri, Frank McParland (az akadémia igazgatója) és John Pout (vezető oktató) kóstolták végig az ételeket. Győztesként a spanyol Nacho és Henoc Mukendi pontosabban kettőjük sajttal töltött csirkéjét hozták ki, a második helyen Adorján és cseh társának csilis, csirkés tésztája végzett.