Mutu új élete: örökbe fogadná a lefolyóban talált kínai csecsemőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 16:12
null
Mutu és Consuelo egyik kislányukkal (Forrás: sportlaminut.ro)
A nem éppen példás magatartásáról ismert román csatárt annyira megérintette a hihetetlen történet, hogy máris akcióba lendült.

„El nem tudtam képzelni, hogy élhetnék úgy a jövőben, mint eddig, hogy ehetném mindennap a reggelimet úgy, mint eddig, amikor meghallottam a tévében a történteket" – mondta a román PRO TV egyik műsorában Adrian Mutu, a válogatottból éppen mostanában kiebrudalt csatár. Majd így folytatta: „Ő egy különleges gyermek. Amikor megláttam a tévében, azonnal tudtam, hogy örökbe kell fogadnom. Isten küldte nekem."

Mintaapuka lesz a rosszfiúból  
(Forrás: crinapopa.wordpress.com)
Mintaapuka lesz a rosszfiúból (Forrás: crinapopa.wordpress.com)

A pályán kívül eddig jószerivel csak botrányairól (edzőtábor idején rendezett bulizások, prostituáltak társaságának keresése és megtalálása, kábítószer-fogyasztás stb.) ismert csatár most megmutatta érzelmes oldalát is: „Csak néztem ezt a kis apróságot, aki annyira mély benyomást tett rám. Rögtön mondtam a feleségemnek, hogy segítenünk kell rajta, mindent meg kell tennünk érte, amit csak tudunk."

Ez pedig nem más, mint az újszülött örökbefogadása, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint Mutunak soha meg sem fordult a fejében eddig hasonló gondolat. „De most muszáj segítenünk" – mondta az érzékeny támadó.

A Guardian riportja szerint a nemes szándék útjába csak a kínai törvények állhatnak: Románia ugyanis nincs rajta azon a 17 országot tartalmazó listán, ahol a kínai hatóságok megengedik a kínai árvák örökbe fogadását.

Mint arról a világsajtó kedden beszámolt: a kínai Csöcsiang tartomány egyik városában a tűzoltók egy vécéhez csatlakozó 10 centiméter átmérőjű lefolyócsőből szabadítottak ki egy újszülöttet, akit titokban hozott világra az anyja, és saját állítása szerint a vécé fölött megszült gyermek véletlenül csúszott le a csőbe. A kínai hatóságok akkor azt mondták, hogy bár jelentkező bőven lenne, az apróságot nem fogják örökbe adni, hanem egy állami intézménybe kerül. Most meglátjuk, milyen messzire ér el Mutu keze, akinek első feleségétől egy fia (Mario), második feleségétől, a dominikai modell, Consuelo Matos Gómeztől pedig két lánya van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik