A teljes vendégszektor meccsét fizeti a volt Vidi-futballista

Vágólapra másolva!
2013.04.30. 14:27
Bojan Djordjic egy kemény, mégis érző szívű labdarúgó. A svéd első osztályban (Allsvenskan) szereplő Brommapojkarna középpályása megígérte, hogy kifizeti a csapata hétvégi, idegenben elszenvedett veresége alkalmával a vendégszektorban megjelent összes szurkoló utazását és belépőjét a következő mérkőzésre.

De mielőtt bárki azt hinné, hogy a svéd-szerb kettős állampolgárságú, a 2010–2011-es szezonban a Videoton együttesét „erősítő” játékos felajánlását szurkolók százai fogadhatták el, gyorsan tisztába tesszük a történetet.„erősítő” játékos felajánlását szurkolók százai fogadhatták el, gyorsan tisztába tesszük a történetet.

A Brommapojkarna vasárnap a Mjällby vendégeként szenvedett 4–2-es vereséget, a vendégszektorba pedig összesen egyetlen szurkoló, bizonyos Ander Ung váltott belépőt, ami elnyerte az egykor a Manchester Unitedban is megforduló Djordjic szimpátiáját.

A drukker magánya: egyedül kísérte el kedvenceit a mérkőzésre (Forrás: Dirty Tackle)
A drukker magánya: egyedül kísérte el kedvenceit a mérkőzésre (Forrás: Dirty Tackle)

Ung korábban a Brommapojkarna utánpótlásában dolgozott, él-hal a csapatért, de húsz évvel ezelőtt elköltözött a klub székhelyéről, Stockholmból. Jelenleg 600 km-re lakik a svéd fővárostól, ám az onnan 100 km-re fekvő Hällevik városába, azaz a Mjällby otthonába elutazott megnézni a csapatot. Kikaptak – de neki megérte.

Kikaptak, de megérte: kifizetődött Ander Ung lelkesedése (Forrás: Dirty Tackle)
Kikaptak, de megérte: kifizetődött Ander Ung lelkesedése (Forrás: Dirty Tackle)

„Mikor megláttam, hogy egyes-egyedül ugrál, énekel és buzdít minket a lelátón, úgy éreztem, muszáj viszonoznom valamivel a lelkesedését. Úgy döntöttem, állom a költségeit a következő, általa választott mérkőzésünkre, és azt is megígérem, ha akar, találkozhat a csapat tagjaival" – nyilatkozta a magányos drukkert nagylelkűen vendégül látó Djordjic.

Ung lassan két évtizede nem járt hazai Brommapojkarna-meccsen, most viszont anyagi ráfordítás nélkül térhet vissza a kedvencek szentélyébe. Elsőre visszautasította az ajánlatot, de Djordjic nem engedett, és végül meggyőzte. A Brommapojkarna az előző szezonban jutott fel a svéd labdarúgás legmagasabb osztályába, a klub története során mindössze harmadik alkalommal. Hat forduló után az osztályozót jelentő 14. helyen áll.

Decemberben Olaszországban, egy Sampdoria–Udinese mérkőzésen bukkant fel mindössze egyetlen drukker a vendégszektorban, akkor Arrigo Brovedanit a genovai csapat egy Samp-mezzel ajándékozta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik