Kell a kupa! Tottenham - Basel

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 16:04
Kell bizony! Mindenki tudja, hogy a szezonunk csak akkor lehet maradéktalanul sikeres, ha összehozzuk top4-et. Tisztában van ezzel minden játékosunk...

Kell bizony! Mindenki tudja, hogy a szezonunk csak akkor lehet maradéktalanul sikeres, ha összehozzuk top4-et. Tisztában van ezzel minden játékosunk és AVB is - Levy szintúgy (naná). De azért a negyedik hely távolról sem olyan szexi, mint egy európai kupagyőzelem. A dobogónál már rezeg a léc, de a negyedik helyre optimális esetben egyetlen magára valamit is adó klub sem lenne büszke. Negyedik hely egy kupagyőzelemmel megbolondítva - na erre már nyugodtan verhetnénk a nyálunkat. És mi mást is kívánhatna az egyszeri szurkoló a hosszú meccsek nélküli nyárra, mint a gondtalan nyálverést? No, de messze van még a nyár, majdnem olyan messze, mint a bajnokság vége és az amszterdami döntő. Hollandiába ezúttal nagyon kacskaringós út vezet - de már elhagytuk a féltávot, megjártuk Görögországot, Szlovéniát és Rómát, és igazán megjártuk Milánót is. Jó lenne úgy megejteni a svájci visszavágót, hogy ne kelljen szétfociznunk magunkat, de az Inter elleni tragikomédiára gondolva ez teljesen esélytelen. Hacsak nem tudunk összehozni egy 3-0-nál izmosabb előnyt ma este. Ami azért nem elvárható, hiszen a Basel a Zenitet szórta ki az előző fordulóban.Kell bizony! Mindenki tudja, hogy a szezonunk csak akkor lehet maradéktalanul sikeres, ha összehozzuk top4-et. Tisztában van ezzel minden játékosunk és AVB is - Levy szintúgy (naná). De azért a negyedik hely távolról sem olyan szexi, mint egy európai kupagyőzelem. A dobogónál már rezeg a léc, de a negyedik helyre optimális esetben egyetlen magára valamit is adó klub sem lenne büszke. Negyedik hely egy kupagyőzelemmel megbolondítva - na erre már nyugodtan verhetnénk a nyálunkat. És mi mást is kívánhatna az egyszeri szurkoló a hosszú meccsek nélküli nyárra, mint a gondtalan nyálverést? No, de messze van még a nyár, majdnem olyan messze, mint a bajnokság vége és az amszterdami döntő. Hollandiába ezúttal nagyon kacskaringós út vezet - de már elhagytuk a féltávot, megjártuk Görögországot, Szlovéniát és Rómát, és igazán megjártuk Milánót is. Jó lenne úgy megejteni a svájci visszavágót, hogy ne kelljen szétfociznunk magunkat, de az Inter elleni tragikomédiára gondolva ez teljesen esélytelen. Hacsak nem tudunk összehozni egy 3-0-nál izmosabb előnyt ma este. Ami azért nem elvárható, hiszen a Basel a Zenitet szórta ki az előző fordulóban.

CSAPATHÍREK

Defoe kiszállt - az Everton ellen sem lesz bevethető, de talán a visszavágóra rendbe jöhet. Egyéb friss sérültünk nincs, Dempsey ellenben újra AVB rendelkezésére áll, ahogy Lloris is. Utóbbi játékára nem fogadnék. A jó eredmény érdekében remélem nem fogunk trükközni a kezdővel: Bale-t és Lennont is a pályán akarom látni, de remélem Siggy és Holtby is ott lesz. A német akár Dembélé vagy Parker helyén. Adebayor számára újabb tökéletes alkalom kínálkozik a gólgyártás beindítására - ezt minden, a svájciak irányában érzett tisztelettel együtt mondom. Hátul lehet kisebb variálás, lehet, hogy Gallas visszatér, de Benny és Caulker is kapott mostanában pihenőt, tehát rájuk is lehet számítani. (Elvileg Kaboul visszatérése egy-két héten belül remélhető!)

Friedel

Walker/Naughton - Caulker/Gallas - Jan/Dawson - Benny

Hudd/Parker - Holtby/Dembélé

Lennon - Bale - Siggy

Adebayor.

Oké, egy Hudd-Holtby belső középpálya igencsak unortodox jelleget képviselne, de szerintem nem jelentene túlzott kockázatot. A svájciak aligha fognak nekünk esni, Holtby gyorsasága pedig hasznos lehet a jópár garantálható baseli kontránál.

ŐK

A svácjiaknál nem kevés ismerős nevet találunk: a két Frei és a Degen-testvérek, Bobadilla és a csodás nevű elefántcsontparti Yapo-Yapo mellett vannak még jómunkásembernek számító svejcerek bőven. Kíváncsi vagyok a Die nevű elefánt középpályásra - nomen est omen alapon tuti, hogy minden bele fog adni.

A Basel és a Spurs még sosem csatáztak egymás ellen (egymás oldalán meg pláne), ennek persze nem a híres svájci gyávaság cinizmus kollaboráló hajlam semlegesség az oka. Mindkét csapat gyakori vendég Európában, fura, hogy még nem futottunk össze. Christian Gross személyében van közös pont a két csapat történelmében - nálunk kifejezetten szomorú hónapok jutottak a svájci edzőnek, Baselben ellenben visszahozta az aranykort. Nem baseli, de svájci lévén hasznos infókkal szolgálhatott AVB-éknek Ramón Vega, egykori középhátvédünk. A Klub honlapjának is mondott pár szót a meccsel kapcsolatban. (Vega egyébként tökéletes példája annak, hogy egy focistának nem kell feltétlenül analfabéta bunkónak lennie - két, befektetésekkel és vagyonkezeléssel foglalkozó céget alapított visszavonulása után, és mellette még egy focisulit is beindított Marbellában. 2009-ben meg szerette volna venni a Pompey-t - pénze volt hozzá, de az akkori tulaj nem ment bele az üzletbe. Bánhatják a portsmouth-i szurkolók.)

MILESZ?

Remélem nyerünk legalább két góllal. A Basel tuti, hogy tudatában van a legutóbbi Svájcban lejátszott meccsünk alakulásával, tehát semmiképp sem fogják elveszteni a hitüket a visszavágóra. Talán egy 4-0 után csökkenne a lelkesedésük, de az meg a jelenlegi formánkban nem igazán realisztikus elvárás. Mindazonáltal a győzelem nagyon is megcsinálható, és ha már eddig eljutottunk, igazán nagy ökörség lenne nem kihasználni a relatíve kellemes sorsolásunkat. A bajnokságban kaptunk egy kis segítséget a sorstól, mivel a Chelsea továbbjutása miatt elhalasztották az ellenük esedékes meccset, így a lesz pár extra napunk a City-meccsre való felkészülésre. Adebayor mesterhármas - és egy utolsó perces öngól a togóitól, hogy azért megint legyen miért szidni. 3-1.

COME ON YOU SPURSSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik