Pavuk Viktória: győzelem

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2006.11.21. 14:04
Címkék
Pavuk Viktória győzelemmel kezdte az idei szezont. Ez igazán ráfért a műkorcsolyázó hölgyre, hiszen a tavalyi idény nem úgy sikerült számára, ahogy elképzelte. 23. hely a torinói olimpián, 25. a világbajnokságon. Pavuk, aki egyébként az MTK versenyzője, nyár óta a Sportország Alapítvány támogatásával készül a versenyekre. Az első megpróbáltatás november második hétvégéjén várt rá.
Nizzában a dobogó tetején
Nizzában a dobogó tetején
Nizzában a dobogó tetején
Nizzában a dobogó tetején
Talán még ő maga sem gondolta előre, hogy ennyire jól sikerül majd az idei nemzetközi bemutatkozása... Pavuk megnyerte a versenyt.

- Mit kell tudnunk erről a versenyről, amelyet megnyert Nizzában?
- Ez egy kisebb nemzetközi verseny volt, néhány komolyabb névvel. Nekem személy szerint nagyon kellett ez a verseny, hiszen mindig fontos, hogy az első versenyemen milyen értékeket kapok a gyakorlatomra. Így volt ez most is.

- Most hétvégén pedig a moszkvai GP-verseny következik.
- Igen, és nagyon várom ezt a versenyt. Egyetlen célom az, hogy szépen szerepeljek, hogy megcsináljam ott és akkor azt, amit tudok. Élvezettel szeretném csinálni a gyakorlataimat. Ha ez sikerül, akkor számszerű eredménytől függetlenül már elégedett leszek.

- A két verseny között jut még idő arra, hogy kicsit csiszolgassa a gyakorlatait?
- Persze. Pont ezért a verseny előtti hetet már Moszkvában töltöm, a koreográfusommal, Igor Tchiniaev-vel főként a forgásokat és a lépéseket gyakoroljuk. Egyébként már csak a jégen edzek, néha-néha persze azért járok még balettórákra is, de most, a szezon ezen szakaszában már a jégé a főszerep.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik