Vancouver 2010: fellélegezhet Kanada, Crosby játéka nincs veszélyben

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 03:08
Címkék
Bár sokan megijedtek Kanadában, nem befolyásolja Sidney Crosby olimpiai szereplését kisebb sérülése, amelyet a Pittsburgh Penguins klasszisa a Nashville Predators elleni, szétlövésben elveszített meccsen szedett össze.

Magyar idő szerint hétfőre virradóra az észak-amerikai profi jégkorongliga címvédője, a Pittsburgh Penguins a Nashville Predators együttesét fogadta.

A hazaiak szétlövésben 4–3-as vereséget szenvedtek, ám a mérkőzés nem erről marad emlékezetes, hanem arról, hogy Sidney Crosby lábát eltalálta egy korong. A hazaiak kanadai válogatott klasszisa Kevin Klein lövésébe lépett bele, a pakk a jobb sípcsontját találta el, ám Crosby csak néhány percet töltött a kispadon, utána visszatért a pályára.

Crosby a meccs első harmadában megszerezte egyébként a szezonbeli 42. gólját (ezzel beérte a Washington Capitals orosz klasszisát, Alekszandr Ovecskint), majd a záró játékrészben egy gólpasszt is kiosztott (ebben a kategóriában már 36-nál tart).

„Ott leszek Vancouverben, még ma este elutazom" – hangsúlyozta a klasszis, majd lazán hozzáfűzte: „Ez benne van a játékban".

A Pens vezetőedzője, Dan Bylsma azonban elárulta, hogy a sérülés után nem volt ilyen nyugodt Crosby, amikor az eset után lekorcsolyázott, még igencsak ideges volt, és attól tartott, hogy a sérülés miatt lemaradhat a téli olimpiáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik