Győzelmével magyar sporttörténelmet írt Leitgeb Richard műlesiklásban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.16. 14:04
Fotó: Hungarian Ski Association/Facebook
Sporttörténelmet írt Leitgeb Richard, aki megnyerte a Dél-amerikai Kupa összesített műlesiklóversenyét, ezzel első magyar sízőként diadalmaskodott kontinentális kupasorozatban.


A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint Leitgeb Richard öt verseny alapján végzett az élen, és a kupa egyik, augusztusban rendezett argentínai versenyét is megnyerte – ezzel szintén történelmet írt. A Veszprém SE sízője óriás-műlesiklásban is elindult, ebben a számban a 16. helyen végzett.

Ugyanennek a kupának a gyors számaiban Bányai Attila még versenyben van, szuper-G-ben a 18. helyről, míg lesiklásban a 26. helyről várhatja a sorozat utolsó két-két versenyét.

Az Ausztrália–Új-Zéland-kupában hóhiány miatt csupán két műlesiklóversenyt rendeztek, Úry Bálint a hatodik, illetve a 18. helyezésével összesítésben nyolcadikként zárta a sorozatot szlalomban.

„Válogatott sízőink felkészülésének fontos állomásai a déli féltekén rendezett versenyek, hiszen a havon töltött edzésnapok és a versenytapasztalatok által az európai versenyidénynek előnnyel vágnak neki. Különösen örömteli, hogy az idei szezontól magyar színekben síző Leitgeb Richard megnyerte a Dél-amerikai Kupát. Bízom benne, hogy valamennyi versenyzőnk számára húzóerő lesz az ő sikere” – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Síszövetség főtitkára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik