Csak Kónya Zsófia és a női váltó maradt talpon Montrealban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 08:42
Kónya Zsófia 500 és 1000 méteren is továbbjutott (Fotó: Árvai Károly, archív)
Montrealban elrajtolt a rövid pályás gyorskorcsolyázók idénye – szerény magyar eredményekkel…

Megkezdődött pénteken a valamelyest átszabott világkupa-sorozat, amelyet idéntől a rövid pályás gyorskorcsolyázók esetében már World Tour-sorozatnak hívunk.

Az első állomás házigazdája Montreal, a jégen pedig a sok régi ismerős mellett új arcokat is felfedezhetünk – velük, illetve egy részükkel a szezon során majd szépen lassan megismerkedünk.

A mieinkkel nem kell, illetve valamelyet mégis, hiszen immár a magyar válogatottat erősíti Moon Wonjun Ferenc, és bár nem ebbe a kategóriába tartozik, mégis szoknunk kell újra, hogy ott van a jégen Jászapáti Petra is: jelenlegi legjobbunk csaknem a teljes előző évadot kihagyta egy vírusos betegség miatt.

A WT-sorozat annyiban a régi, hogy az első, vagyis a pénteki napon a selejtezőket rendezték, immár duplázás nélkül, vagyis innentől egy-egy helyszínen nem rendezik meg valamelyik távot kétszer.

A magyar idő szerint pénteken éjjel véget érő selejtezős napon 1500 méteren a nőknél Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja indult, sajnos egyikük sem járt sikerrel, a férfiaknál szintén három magyarra figyeltünk, de sem Bontovics Balázs, sem Moon Woonjun Ferenc, sem Nógrádi Bence nem lépett tovább – mindannyian a reményfutamban folytathatják.

Ötszázon Kónya Zsófia jutott be a negyeddöntőbe, Jászapáti Petra és Somogyi Barbara a reményfutamban folytathatja, akárcsak Tiborcz Dániel, Moon Woonjun Ferenc és Csizmadia Márk.

Ezer méteren a nőknél megint csak Kónya Zsófia járt sikerrel (Jászapáti és Somodi kiesett a reményfutamba), a férfiaknál Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Moon Woonjun Ferenc reményfutamos.

A női váltó bejutott az elődöntőbe, a férfikvartett és a vegyes váltó nem.

A jégen zajló eseménnyel párhuzamosan a színfalak mögött is akad történés: a WT-sorozat következő állomását a jövő hétvégén Salt Lake Cityben rendezték volna meg, ám mert a helyszínre nem érkeztek meg az előírásoknak megfelelő védőmatracok a palánkok elé, a mezőny marad Kanadában, mert Montreal vállalta a második viadal megrendezését is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik