Curling vegyescsapat-vb: sima győzelemmel zárták a csoportkört a magyarok

Vágólapra másolva!
2024.10.17. 19:42
A Fóti Balázs, Halász Csilla, Szabó Enikő és Ézsöl Gábor alkotta magyar csapat megnyerte az utolsó csoportmérkőzését (Fotó: fradi.hu, archív)
A magyar curlingesek a Fülöp-szigetek 11–1-es legyőzésével fejezték be a csoportküzdelmeket a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyarok könnyedén verték meg a nyeretlen sereghajtót.

A Fóti Balázs, Halász Csilla, Ézsöl Gábor, Szabó Enikő négyes négy sikerrel és három vereséggel zárt az A-csoportban, és a többi eredmény függvényében dől el, hogy továbbjut-e, de erre nincs sok esély.

A magyar csapat a szombati nyitányon 6–1-re kikapott Új-Zélandtól, majd vasárnap 7–5-re felülmúlta a törököket, hétfőn pedig 6–2-re alulmaradt a kanadaiakkal szemben. Kedden este a csehek 6–4-re verték meg az együttest, amely szerdán az angolok elleni 10–2-es sikerrel javított, és még a letteket is legyőzte 9–3-ra.

A nyolc válogatottból a legjobb három a nyolcaddöntőbe jut, mellettük az öt csoport legjobb negyedikje is készülhet az egyenes kieséses szakaszra. Az A-csoportból Kanada biztos továbbjutó, ugyanakkor jelenleg Új-Zéland és Csehország is jobban áll a magyaroknál.

A nyolcaddöntőket pénteken késő délutánig bonyolítják le, majd ezt követik este a negyeddöntők. Az elődöntő és döntő szombaton lesz.

A világbajnokságon 39 ország együttese vesz részt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik