Szávay 67 perc alatt diadalmaskodott, jön az idei harmadik döntő!

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 14:30
A világranglista 23. helyén álló Szávay Ágnes 67 perc alatt diadalmaskodott Peng Suaj ellen, így bejutott a döntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi tenisztornán. A Vasas klasszisa a vasárnapi fináléban Jelena Jankoviccsal találkozik. Szávay idén megnyerte a palermói viadalt, és döntős volt New Havenben, vagyis a kínai fővárosban harmadszor szerepel egyéni WTA-torna végjátékában!
Szávay Ágnes ismét remekelt Pekingben
Reuters/Alfred Cheng Jin
Szávay Ágnes ismét remekelt Pekingben
Szávay Ágnes ismét remekelt Pekingben
Reuters/Alfred Cheng Jin
Szávay Ágnes ismét remekelt Pekingben

A világranglista 23. helyén álló magyar tinédzser remekül kezdte a találkozót, egy pillanatra sem ijedt meg a téttől, bátran és pontosan teniszezett. A keményen támadó Szávay azonnal elvette ellenfele adogatását, majd 0-30-ról hozta a sajátját.

Az előző körben Amélie Mauresmót legyőző Peng ekkor szépített, de látszott, csak akkor lehet esélye a fordításra, ha hibákra kényszeríti riválisát. Szerencsére Szávay nem tette meg ezt a szívességet, csak ritkán rontott. A Vasas teniszezője 3:1-nél már 40-0-ra vezetett, ekkor kínai ellenfele szerencsével egyenlített. Az első játszma sorsát azonban eldöntötte a következő két labdamenet, a hajrában ugyanis már csak a soltvadkerti klasszis villogott.

A második játszma már jóval szorosabban alakult, de csak 2:2-ig. Addig Peng jóval keményebben teniszezett, mint korábban, de gyorsan elfogyott a tudománya.

Szávay Ágnes ugyanis a kisebb hibák ellenére remekelt, „szórta” a nyerő ütéseket és a hatodik gémben negyedszer is elvette ellenfele adogatását. A következő játékban sem idegeskedett, továbbra is tökéletesen összpontosított és simán hozta a szerváját (5:2).

A magyar játékosnak már az is elegendőnek bizonyult volna, hogy „csak” saját adogatására figyel, de nem így tette. Rendkívül határozottan fogadta Peng adogatásait és 15-40-nél két meccslabdához jutott. Peng már nem is bízhatott a sikerben és igaza lett, egy kemény adogatás-fogadás véget vetett az elődöntőnek!

Szávay Ágnes vasárnapi ellenfele a szerb Jelena Jankovics lesz, akivel még sohasem találkozott.

CHINA OPEN (PEKING), 600 EZER DOLLÁR

EGYES, ELŐDÖNTŐ
Szávay Ágnes (6. kiemelt) Peng Suaj (kínai) 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik