A Szávay elleni csatát túlélte, de most búcsúzott Daniela Hantuchová

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 15:29
A Nemzeti Sport Online az Ön véleményére kíváncsi, hogy kit tart a teniszvilág legcsinosabb játékosának. A teniszezőnők szépségversenye már a végéhez közeledik – már csak három jelölt: Ana Ivanovics, Marija Kirilenko és Marija Sarapova van versenyben. A harmadik forduló áldozata, a sokakat az első általános iskolás szerelmére emlékeztető, rendkívül bájos arcú Daniela Hantuchová. Írásunkban most a szlovák lány pályafutásának érdekesebb epizódjait mutatjuk be, valamint újraindítjuk a szavazást, immár csak három jelölttel.
Rájár a rúd mostanság a teniszező szépségekre: a szlovák Daniela Hantuchová előbb honlapján jelentette be, hogy a lábában lévő fáradásos törés nem gyógyul olyan gyorsan, mint várta, ezért profi pályafutása során először nem lesz ott a Roland Garroson, majd – bár az előző körben még nagy hajrával legyőzte Szávay Ágnest – olvasóink is kiszavazták a Nemzeti Sport Online szépségversenyéből.

Hantuchová pályafutására egyébként is egyfajta hullámzás jellemző: felváltva él meg jobb és rosszabb időszakokat. A most 25 esztendős, 180 cm magas (de annál magasabbnak látszó) szlovák lány 2001-ben már az év újonca volt a WTA-nál, de igazán 2002-ben robbant be az élvonalba (hat top tízes játékost vert meg abban az évben, győzött az Indian Wells-i WTA-viadalon és Fed-kupát nyert hazája válogatottjával).

2003-ban már ötödik volt a világranglistán, de ebben az esztendőben visszaesett. Szülei válása sem tett jót neki, nagyon lefogyott, és a tenisszel is gondjai voltak: a Roland Garroson például úgy esett ki a második körben, hogy 101 ki nem kényszerített hibát követett el az amerikai Ashley Harkleroad elleni találkozón. Wimbledonban már sírt a pályán a japán Sinobu Aszagoe elleni második körös búcsú alkalmával (57 ki nem kényszerített hiba…), és ezután sem volt sok sikerélményben része.

Szavazás

Ön szerint ki a legcsinosabb teniszező a három versenyban maradt jelölt közül?

Szavazatok száma: 15055

Ana Ivanovics
34 % (5100)
Marija Kirilenko
34 % (5071)
Marija Sarapova
32 % (4884)
2004 nyarán már csak az 54. volt a rangsorban, és sokan azt hitték, már nem is talál magára, de valamelyest sikerült visszakapaszkodnia. A következő években is hajlamos volt nagy meccseket nyert helyzetből elbukni, de legalább már többször nyert, mint ahányszor kikapott, és gyűjtött néhány nagyobb skalpot is Sarapovától Mauresmóig.

Tavalyra ellenben magára talált, nyert két WTA-versenyt, döntőbe jutott másik kettőben, és ismét visszakerült a legjobb tízbe a világranglistán. Az idei Australian Openen egészen az elődöntőig menetelt, de április közepe óta említett lábtörése miatt nem tudott pályára lépni.

Hantuchová egyébiránt amellett, hogy vegyes párosban négyszeres Grand Slam-győztes, hat nyelven beszél, remekül zongorázik, és Róma a kedvenc városa.

ÍME A HÁROM, MÉG VERSENYBEN LÉVŐ JELÖLT:

Ana Ivanovics
Ana Ivanovics

Marija Kirilenko
Marija Kirilenko

Marija Sarapova
Marija Sarapova
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik