Szávay Ágnes semmit sem csinált, ki is kapott Andreja Klepactól

Vágólapra másolva!
2008.07.09. 17:50
Szávay Ágnes csalódást keltő produkcióval rukkolt elő a Gaz de France Grand Prix elnevezésű női tenisztornán a Római Teniszakadémián. A magyar lány két szettben sima vereséget szenvedett a szlovén Andreja Klepactól, így nem jutott a legjobb nyolc közé.
Szávay Ágnes igencsak rossz napot fogott ki
Fotó: MTI/EPA
Szávay Ágnes igencsak rossz napot fogott ki
Szávay Ágnes igencsak rossz napot fogott ki
Fotó: MTI/EPA
Szávay Ágnes igencsak rossz napot fogott ki

Szavazás

Mi a véleménye Szávay Ágnes Gaz de France Grand Prix-n mutatott teljesítményéről?

Írja be az itt látható számot!
Szávay finoman szólva is fél vállról vette a mérkőzést. Szinte az első pillanattól kezdve a dekoncentráltság jellemezte a magyar lány játékát, ez némiképp meglepő annak tükrében, hogy a szervezők gyakorlatilag a világranglistán az igen előkelő 14. helyet elfoglaló magyarral adták el a tornát.

Andreja Klepac így igencsak sima 6:2, 6:3-as verést mért Szávay Ágnesre, és jutott a torna negyeddöntőjébe.

Az első szett meglepően hamar lett a szlovén játékosé. Már a meccs elején elvesztette adogatójátékát Szávay, aki a folytatásban sem találta (átlag) formáját.

A magyar lány Klepac 3:2-es előnyénél 30:0-re vezetett, ám sorozatban négy labdamenetet elbukva elszalasztotta az egyetlen esélyét, hogy kihozzon valami saját magának is előnyös eredményt az első játszmából.

Majd Szávay ismét elveszítette saját szervajátékát, s Klepacnak ekkor már csak be kellett fejeznie a szettet. Sikerült. (6:2)

A ritmust aztán a folytatásban sem találta meg Ági. A második felvonás ugyanúgy kezdődött, mint az első: Klepac megbrékelte Szávayt, aki a folytatásban csak futott az eredmény után.

A szlovén lány egyébként semmi különöset nem csinált a pályán – csak éppen meg akarta nyerni a mérkőzést.

A magyar teniszező a második szettben is elvétve mutatott be nagyszerű, első kiemelthez méltó játékot, ez pedig ezen a napon nagyon kevésnek bizonyult.

Szávaynak a saját adogatójátékának megnyeréséért is meg kellett szenvednie, brékhátránya ledolgozására pedig vajmi kevésszer (leginkább soha) volt lehetősége.

A vége így nem lehetett más, csakis vereség. Az is lett.

GAZ DE FRANCE GRAND PRIX TORNA (RÓMAI TENISZAKADÉMIA)

NYOLCADDÖNTŐ
Andreja Klepac (szlovén)–Szávay Ágnes 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik