Szávay nagy csatában kapott ki a tavalyi stockholmi döntőstől

Vágólapra másolva!
2008.07.30. 18:13
Nem sikerült túl fényesre a stockholmi tornán a szereplés Szávay Ágnesnek, a verseny második helyen kiemelt versenyzője ugyanis a második fordulóban két szoros szettben kikapott Vera Dusevinától, így kiesett. A magyar lány így is 15 világranglista-ponttal gazdagodott.
Szávay nem folytatja
Fotó: Action Images (archív)
Szávay nem folytatja
Szávay nem folytatja
Fotó: Action Images (archív)
Szávay nem folytatja

Nem kezdődött rosszul a magyar lány számára a mérkőzés, igaz, kezdésnek nem tudta elvenni az orosz adogatását, később viszont ezzel már nem volt gondja. Szávay olyannyira belejött a játékba, hogy már szinte reménykedtünk egy gyors meccsben.

A világranglista 63. helyén tanyázó Dusevina azonban nem így gondolta, és a világ – papíron – 14. legjobb teniszezője ellen egyszer elkezdett teniszezni. Az „egyszer csak” egyébként Szávay 4:2-es vezetése során következett be.

Mindezt csak azért jegyeztük meg, mert az első játszmát a tavaly ezen a tornán döntőt játszó orosz lány végül 6:4-re megnyerte, ráadásul úgy, hogy a végén Szávay első kettőshibájával gyakorlatilag odaajándékozta azt az orosznak.

A második játszmában aztán Szávay megint hamar elvette az orosz lány adogatását, és ismét úgy látszott, hogy behúzza a játszmát, hiszen már 5:3-ra vezetett.

Egyenlítés helyett azonban ismét csak az láttuk, hogy az orosz megint „egyszer csak” elkezdett visszajönni, és kétszer is elvéve Ági adogatását egyenlített. Újabb bréket már nem hozott a mérkőzés, rövidítést viszont igen.

Ez szintén úgy kezdődött, ahogy mindkét játszma, vagyis Szávay szépen hozta a saját adogatójátékát és elvette Dusevináét. Olyannyira, hogy 6:4-nél két szettlabdája is volt, mégsem tudta egyiket sem kihasználni.

Az orosz viszont lendületbe került, így a meccs utolsó négy pontját ő jegyezte fel, és 102 perc alatt legyőzte a viadal második kiemeltjét és bejutott a harmadik fordulóba a legjobb 16 közé.

TENISZ, WTA–TORNA, STOCKHOLM 145 000 DOLLÁR

MÁSODIK FORDULÓ:
Vera Dusevina (orosz)–Szávay Ágnes (magyar, 2.) 6:4, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik