Roland Garros: Gálfi sikerrel vette a selejtező első fordulóját

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 13:01
Gálfi Dalma (Fotó: Kovács Péter, archív)
Gálfi Dalma győzni tudott a selejtező 1. fordulójában a francia nyílt teniszbajnokságon (Roland Garros).

A legfrissebb, hétfői világranglistán 147. Gálfi Dalmára a kínai Kao Hszin-jü (196.) várt a nyitányon, pályafutásuk során először néztek farkasszemet a felek. A kvalifikációban 32. helyen rangsorolt magyar teniszező 1:1 után kétszer is el tudta venni riválisa adogatójátékát. 1:4 után egy brékkel azonban zárkózni tudott a kínai rivális, a szett hajrájában aztán ismét Gálfi volt sikeres fogadóként, ezzel 38 perc után előnybe került.

A második szettben 4:4-ig mindkét játékos hozta saját szervagémjét, akkor Gálfi vesztett adogatóként játékot és bár ezután két játszmalabdát hárítani tudott, a harmadikkal élt a kínai: az 54 perces szett megnyerésével egyenlített.

A döntő játszma elején Gálfi tudott brékelni, 3:0 után viszont a kínai egyenlített. A következő három gém végül Gálfié lett, aki harmadik mérkőzéslabdájával tett pontot a közel két és fél órás összecsapás végére.

A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja.

Roland Garros, selejtező, 1. forduló
Nők
Gálfi Dalma (32.)–Kao Hszin-jü (kínai) 6:3, 4:6, 6:3
KÉSŐBB
Babos Tímea–Nuria Párrizas Díaz (spanyol) 6:4, 6:4

Férfiak
Vit Kopriva (cseh, 19.)–Valkusz Máté 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik