Délután Marozsán, este a spanyol válogatott – izgalmas napja lesz Sinnernek

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 11:12
Sinner (balra) az olasz válogatott szövetségi kapitányával, Luciano Spalettivel (Fotó: Getty Images)
A csütörtökön délután a hallei füves pályás tenisztornán a Marozsán Fábián ellen játszó világelső olasz Jannik Sinner az ATP honlapjának a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban elárulta, hogyan szeret meccset nézni, és hogy ráírna-e nagy riválisára, Carlos Alcarazra, ha este az olasz válogatott legyőzné a spanyolokat. Mindeközben Alcaraz is elárulta, ő mit vár az övéitől a tornán.

A férfi teniszezők világranglistáján 45. helyen álló Marozsán Fábián a világelső Jannik Sinner ellen lép pályára Halléban. Az olasz világelsővel – nem feltétlenül a magyar éljátékos elleni összecsapás apropóján – az ATP honlapja a szintén Németországban zajló labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán beszélgetett, s a 22 éves olasz elárulta, követi a tornát, aami nem is csoda, hiszen 13 éves koráig a sízés mellett még a foci volt a második számú sportága és a tenisz csak a harmadik volt a sorban.

LÁBBAL SEM ÜGYETLEN

„Nagyon izgalmas a torna, kíváncsian várom, hogy fiatal csapatunk mire lesz képes. Miamiban volt szerencsém az olasz válogatott edzését, és egy meccsét megnézni és ott jól játszott a csapat, jó eredményt ért el, ami az önbizalom szempontjából fontos volt” – felelte Sinner a kérdésre, hogy követi-e az Eb-t, elárulta azt is, hogyan szokta a válogatott meccsit nézni.

„Ha valami fontos számomra, akkor azt szeretem egyedül nézni, szükségem is van erre. Márpedig a válogatott meccse az ilyen. Egyébként a többi teniszezővel szoktunk azért beszélgetni a fociról és ha nem is megy a durva zrikálás, meg odamondogatás az öltözőben, azért ezek mindig kicsit vicces és érdekes beszélgetések szoktak lenni. Ez is megmutatja, hogy mennyire össze tudja hozni az embereket a labdarúgás” – mondta Sinner, akitől ezek után nem meglepő, mit válaszolt arra a kérdésre, hogy az esti, Spanyolország elleni mérkőzés után ír-e majd Carlos Alcaraznak, ha Olaszország nyer. 

„Nem szokásom az ilyesmi, soha nem csináltam ilyet. Habár, ha úgy alakul, akkor lehet, hogy ez most majd megváltozik” – tette hozzá nevetve a világelső.

Sinner egyébként csütörtökön nagyjából délután fél kettőtől Halléban játszik, az ellenfele pedig Marozsán Fábián lesz, akivel korábban egyszer találkozott a pályán: még 16 és fél évesen, 2018 januárjában az ITF égisze alá tartozó Future-tornán találkozott Egyiptomban Marozsán Fábiánnal. Az akkor 16 és fél éves olasz már felnőttversenyeken szerepelve játszott a nála másfél évvel idősebb Marozsánnal, ám sok köszönete nem lehetett benne – bár az első játszmát megnyerte, a folytatásban a magyar már csak három játékot engedélyezett neki a Sarm es-Sejk-i selejtező második fordulójában.

A BBC sportrovata megszólaltatta az Eb kapcsán a héten a londoni füves pályás tenisztornán szereplő spanyol kiválóságot, aki – nem meglepő módon – a spanyol válogatott végső sikerére voksolt, és szót ejtett az angolokkal kapcsolatos várakozásáról is.

„Bajnokok leszünk, megnyerjük a tornát. Az angolok viszont maximum csak a döntőig jutnak, bár jó a csapatuk”– vélekedett Alcaraz. 

ALCARAZ JÓSLATA AZ EB-RE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik