„A játéka és a pálya mellett mutatott viselkedése is rendkívül kellemetlen” – Marozsán a legyőzött franciáról

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 09:46
Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián szerint leginkább mentálisan kellett jól teljesítenie a francia Corentin Moutet elleni összecsapáson, amelyet megnyert a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna első fordulójában.

 

„A játéka és a pálya mellett mutatott viselkedése is rendkívül kellemetlen, nagyon nehéz mérkőzés volt egy nagyon nehéz ellenféllel szemben” – idézte menedzsmentje Marozsán Fábián szavait.

„Alapvetően nem játszik gyorsan, és úgy tűnik, hogy könnyű leütni a pályáról, mégsem így van. Hiába lassabbak a labdái, ő maga nagyon gyorsan mozog, jól helyezkedik és remekül védekezik, minden labdamenetet háromszor-négyszer kell megnyerni. Amikor már azt hiszi az ember, hogy a labda kétszer lepattan, akkor is odaér valahogy, és ugyan százharminccal jönnek a második szervái, ami alapvetően könnyen letámadható, de sokszor testre csúszik, nem lehet jó szögben visszaadni, és ezzel ki is nyitja a pályát. Nem egyszerű a játékstílusa.”

A világranglistán 50. magyar játékos megjegyezte, a találkozó előtt készült francia riválisa viselkedésére, a két szettben aratott sikere így leginkább nem is a teniszén, hanem a mentális erején múlott

„Ilyenkor inkább elmegyek inni, törülközni, megcsinálok mindent, amit a szünetekben szoktam, így kevésbé jut el hozzám, amit mond. De direkt angolul beszél, magyaráz a közönségnek, a bírónak, sőt, nekem is, és ez annyira sok, hogy ha döntő szettre ment volna a meccs, nem biztos, hogy ilyen jól tudtam volna kezelni” – mondta a 24 éves magyar, aki csütörtökön (ma) várhatóan 19 órától a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.

A két játékos a közelmúltban a Roland Garroson csapott össze egymással, akkor a bolgár simán győzött:

„Rögtön ellépett 6:0, 3:0-ra, de abban bízom, hogy ezúttal kemény pályán majd erősebben kezdek és jobban tudom érvényesíteni az akaratomat” – fűzte hozzá Marozsán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik