Alcarazék kikaptak Fritzéktől, egál a nyitányt követően a Laver-kupában

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 09:26
Zverev és Alcaraz nem bírt a Fritz, Shelton amerikai duóval (Fotó: Getty Images)
Francisco Cerúndolo révén a világválogatott vezetett, Sztefanosz Cicipasz és Grigor Dimitrov megfordította az állást Európának pénteken a Laver-kupában, de akkor jött a páros meccs, amit Taylor Fritzék nyertek, így egyenlítettek.

 

A nyitány szorosabb küzdelemre számíthatunk a Laver-kupában, mint tavaly Vancouverben – akkor a világválogatott tagjai az első három egyesmérkőzés mindegyikét két játszmában nyerték meg, és már az első napon érződött, hogy csak a különbség lesz kérdés. Végül a torna 2017 óta íródó történetének legfölényesebb győzelme született meg 13–2-es eredménnyel a „világ” javára.

Az argentin Francisco Cerúndolo (ATP-31.) szerezte meg a vezetést a glóbusz csapatának – bár nem adogatott túlzottan erősen, és öt kettős hibát is összeszedett Casper Ruud (9.) ellen, az első szett közepétől már ő került fölénybe a norvég játékos ellen, aki 3:3-nál elbukta adogatójátékát, és onnantól már a tenyeresei sem működtek igazán. Cerúndolo ettől fogva egyre magabiztosabbá vált az alapvonalról, és több ejtést is előhúzott tarsolyából. Öt kettőnél, a győzelemért adogatva kissé megingott (Ruud egyedül ekkor breakelte), de a következő lehetőségénél nem hibázott.

Azonban hamar elillanhattak a világválogatott játékosainak söprésről szőtt álmai, a görög Sztefanosz Cicipasz (12.) ugyanis ennél egyoldalúbb mérkőzésen győzte le a Laver-kupa-újonc ausztrál Thanasi Kokkinakist. Az erős tenyereseit röptékkel és ejtésekkel jól variáló Cicipasz csupán egy játékot engedett át ellenfelének a nyitó felvonásban, majd a következő szettben rögtön elvette Kokkinakis szervagémjét, és végig meg is őrizte az előnyt. A nap legszorosabb találkozóján, az esti programban Grigor Dimitrov (bolgár, 10.) óriásit fordított 1:5-ről a második szettben Alejandro Tabilo ellen, és vezetéshez juttatta Európát. 

A Carlos Alcaraz, Alexander Zverev–Taylor Fritz, Ben Shelton párosmeccs már alaposan az estébe nyúlt, de nem kellett három szettre készülni: az idén US Open-döntőbe jutott amerikai a tavalyi US Openen négy közé jutó honfitársával kiegészülve 7:6, 6:4-re megverte az európai sztárpárost, így a világválogatott kiegyenlített (2–2).  

LAVER-KUPA, BERLIN
1. nap. Európa–világválogatott 2–2 
Ruud (norvég)–F. Cerúndolo (argentin) 4:6, 4:6
Sz. Cicipasz (görög)–Kokkinakis (ausztrál) 6:1, 6:4
Dimitrov (bolgár)–Tabilo (chilei) 7:6, 7:6
Carlos Alcaraz (spanyol), Alexander Zverev (német)–Taylor Fritz (amerikai), Ben Shelton (amerikai) 6:7, 4:6 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik